Rezervatia Purcareni

Rezervatia Purcareni se intalneste in locul ce poarta numele „Uluci”, asezare ce se identifica cu zona de la poalele Muntilor Clabucetele Intorsurii. Rezervatia este „semnalizata” printr-un bloc urias de calcar cu un volum de circa 200 m³ si contine o fauna bogata de corali si scoici fosile, toate acestea apartinand perioadei jurasicului superior.

Numele localitatii Purcareni are legatura cu faptul ca locuitorii zonei erau consacrati datorita numeroaselor turme de porci si oi cu care ulterior aprovizionau cetatea Brasov. Multi dintre voi stiu ca Sacelele de astazi este format din cele 7 saticele: Satulung, Cernatu, Turches, Baciu, Tarlungeni, Zizin si Purcareni. In punctul fosilier Purcareni se afla sanca ce contine klipa calcaroasa, calcarele din zona fiind deosebit de repezentative datorita cazului rar de recif coraligen. Rezervatia Purcareni este interesanta din prisma a doua interese stiintifice: un interes paleontologic datorat faunei fosilizate si un alt interes geologic datorat conservarii evolutiei tectonicii locale. Daca doriti, si sigur va doriti, sa vedeti un punct fosilier de o mare raritate in Muntii Carpati, cu posibilitatea de a admira formatiuni de corali, directia pe care trebuie sa o urmati este cea de SE a localitatii Purcareni spre Rezervatia Purcareni.

Program
Ziua Ora deschidere Ora inchidere
luni 12:00 19:00
marti 12:00 19:00
miercuri 12:00 19:00
joi 12:00 19:00
vineri 12:00 19:00
sambata 12:00 19:00
duminica 12:00 19:00
ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Motel Timisul de Jos
Cetatea Rasnov
Biserica Evanghelica din Cristian
English Bar
Ceainaria Ceai et caetera

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : S-E localitatii Purcareni

Localizare pe harta
 
Iti spunem ca sa stii

Cele mai grozave 5 lucruri de facut vineri în Brasov

Top 5 activitati in Brasov

09/07/2015
6487

La brat cu natura

Modul in care fiecare percepe natura este cat se poate de diferit. Fiecare se raporteaza la natura ca la acel ceva daruitor de energie si restaurator al ordinii interioare. Tu te raportezi la natura prin cromatica variata data de anotimpurile ce isi fac simtita prezenta an de an, luna de luna. Ea se raporteaza la natura prin tot ce tine de activitatile de salvare a cadrului natural de la toate ...

16/10/2013
2062
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri