La brat cu natura

2013-10-16
0
0
0

Modul in care fiecare percepe natura este cat se poate de diferit. Fiecare se raporteaza la natura ca la acel ceva daruitor de energie si restaurator al ordinii interioare. Tu te raportezi la natura prin cromatica variata data de anotimpurile ce isi fac simtita prezenta an de an, luna de luna. Ea se raporteaza la natura prin tot ce tine de activitatile de salvare a cadrului natural de la toate exploatarile actuale, asa cum este cazul Rezervatiei Purcareni, sau a Rezervatiei Dealul Cetatii - Lempes. Si poate ca ei se raporteaza la natura prin acel stil de viata definit prin nestatornicia aceea care implica deplasari continue dintr-un loc intr-altul in descoperirea diverselor forme de relief asa cum sunt cele din Muntii Postavaru sau din Muntii Piatra Mare.  

Naturii nu i se poate atribui o definitie standard. Dar se poate insa lua in considerare faptul ca doamna natura ofera mai mult decat i se daruieste. In aceasta relatie a omului cu natura, nu prea exista reciprocitate. Natura mereu este prezenta dincolo de o usa sau o fereastra deschisa, este mereu prezenta la fiecare pas facut, la fel cum si Muntele Tampa asteapta sa fie explorat. Ea mereu isi intinde mana si aseapta constant sa fie descoperita. Doar ca mana aceasta intinsa nu primeste de fiecare data strangerea de care are atata nevoie. Ba din contra, primeste multa nerecunostinta tradusa prin lipsa de preocupare a celorlalti in menajarea si conservarea naturii. Tratamentul administrat naturii este uneori nejustificat si nedrept, iar aici, cei care nu apreciaza natura, se pricep cum nu se poate mai bine sa ii dea la temelie si sa o zdruncine din temelii.

Dar indiferent de modul de manifestare al celorlalti fata de natura, ea mereu va astepta acea schimbare de atitudine si imbratisarea de care are atata nevoie. Vine un moment cand toti am vrea sa oferim imbratisari asa, neconditionat, astfel ca de fiecare data cand vom avea asemenea porniri, vom putea lejer imbratisa ploaia, dealul, frunzele, iarba, izvoarele, muntii, razele de soare, animalele salbatice, pasarile zburatoare. Vom putea instant constata cum imbratisarea noastra va primi un raspuns atat de sincer si neconditionat, cum vom simti efectele strangerii in brate mult timp dupa ce contactul se va fi terminat. Iar ca sa fiti convins de efectele acestea, puteti singur experimenta o astfel de senzatie. Mergeti si luati in brate elementele mai sus enumerate, iar daca natura este prea departe mergeti in Parcul Sportiv sau in Parcul Central Nicolae Titulescu.

Sa fim asadar ingaduitori cu natura, sa apreciem mereu ceea ce ea are de oferit si sa ne bucuram ca totusi mai exista atatea beneficii si remedii gasite in natura.

Galeria foto

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

City Break
Un sentiment placut este acela de a face ceva nebunesc.  Ce propun, insa nu este chiar asa nebunesc. Chiar deloc. Un City Break, intr-o zi de sambata v-ar putea ajuta.  In fiecare zi din saptamana stam in oraselul nostru drag si incetul, cu incetul ne plictisim de el. Am facut tot ce se putea face in acest oras si nu am simt adrenalina aceea pe care o simteam candva. La teatru am vazut toate piesele. Muzeele le-am vazut si le-am catalogat alfabetic. La restaurante, nici nu se mai pune problema. Am nevoie de o schimbare de perisaj.  Ma duce gandul la orasele si oraselele din apropiere. Nu prea am timp. Un week-end se poate duce foarte repede. Deci as putea sa le fac o vizita la vecinii nostri.  Ce am nevoie? Pai, desigur ca trebuie sa am un loc unde sa dorm. Caut frumos un hotel, verific recomandarile si mi-l voi alege pe cel care-mi place cel mai mult. Cand vine vorba de hotel pot sa va spun sincer ca nu il voi alege in functie de pret, sau de cat de frumos este. Il voi alege in functie de balcon. Nu trebuie sa radeti, pentru ca va voi spune de ce. Sunt o persoana matinala si intotdeauana am o dispozitie foarte buna, cand ma trezesc atunci cand am o priveliste minunata care sa-mi dea motiv sa vad rasaritul. Deci daca mai sunt alte persoane "tip balcon", chiar ca ma voi bucura sa-i cunosc. Ce va mai trebuie? Pai o masina, benzina, sau un bilet de tren, buna dispozitie si pornim la drum ca sa evadam. Ce facem acolo depinde de fiecare persoana. Putem merge la teatru, practicam un sport, facem o excursie, sau pur si simplu gustam din mancarurile locale.  Nu mai stati pe ganduri, rezervati o camera de hotel si porniti intr-un City Break.  ...
2014-11-24
2040
0
0
Câteva lucruri pe care le poți face în Brașov
Fie că îți place istoria sau cultura, fie că vrei să te relaxezi sau să te distrezi, aici le poți găsi pe toate. Uite câteva lucrururi pe care le poți face în Brașov. Orice tur al Brașovului începe din Piața Sfatului, asta pentru că aici se află pricipalul obiectiv, Biserica Neagră, de neratat odată ajuns aici. Un tur întreg al orașului vechi durează cam jumătate de zi, timp în care poți vizita Cetatea Brașovului, zidurile cetății și bastioanele. Ai la dispoziție și câteva muzee pentru a încheia plimbarea prin Brașovul vechi și pentru a înțelege cu adevărat ceea ce ai văzut. Ca să ne cunoști pe noi, brașovenii, trebuie să ne cunoști și orașul. Așa că un tur este obligatoriu.  Pe plan cultural Brașovul este foarte activ. Centrul Cultural Reduta este foarte implicat în spiritul orașului așa că aici poți avea parte de spectacole cu mare varietate, de la teatru la proiecții de film, până la spectacole organizate de tineri studenți. Aceeași atmosferă o găsești la Teatrul Sică-Alexandrescu dacă preferi teatrul, sau la Sala Patria dacă vrei la filarmonică sau la concerte orchestrale. Desigur, oricând poți alege să vizitezi împrejurimile Brașovului, Grădina Zoologică proaspăt reamenajată, Lacul Noua sau zona Pietrele lui Solomon. Doar câteva lucruri pe care le poți face în Brașov...
2015-07-21
1761
0
0

Vezi si alte articole

Schimba titlul XX
Da muzica mai tare!
De ce iubim Brasovul
Esti brasovean daca ...

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri