Rezervatia padurea si mlastinile eutrofe de la Prejmer

Rezervatia padurea si mlastinile eutrofe de la Prejmer reprezinta o suprafata protejata a teritoriului orasului Brasov, rezervatie care cuprinde un ecosistem forestier si un alt ecostistem de mlastina.

Intinsa pe o suprafata de 258 hectare, din care 6 hectare sunt ocupate cu mlastini, iar restul de 252 de hectare ocupate de padure, rezervatia adaposteste destul de multe raritati floristice. Unicat in tara noastra este biotopul intalnit aici, cu relictele glaciare din perioada cuaternara a Pamantului, precum si stejarii care cresc pana la limita lor de altitudine. Va sugeram sa mergeti pana la Prejmer sa va imbiati ochii cu splendoarea plantelor ce cresc in Rezervatie, intrucat este de prisos sa va incarcam aici memoria cu numele latinesti ale plantelor respective, in loc sa va bucurati din plin de vraja multicolora ce se va desfasura in fata privirilor voastre. Dintre raritatile mentionate anterior, merita sa amintim cateva dintre cele pe care Rezervatia padurea si mlastinile eutrofe de la Prejmer le are sub "supraveghere”, si anume: ligularia, stajenelul mic de munte, roua cerului, jimla, coacazul negru sau laleaua pestrita. Exista, din pacate, si un aspect mai putin placut in ceea ce priveste dezvoltarea ecosistemului din rezervatie. Dat fiind faptul ca se extind suprafetele destinate zonelor agricole si spatiile pentru pasunat, rezervatia naturala se micsoreaza considerabil. Iar acest aspect nu este singular in reducerea ecosistemului bogat al padurii si mlastinilor eutrofe, ba mai mult, omul, prin incendierea zonei cu stufaris va reduce vegetatia hidrofila. In speranta ca astfel de minuni ale naturii trebuie sa fie protejate si ca toti romanii isi doresc sa fie valorificata natura cu tot ceea ce ofera ea, pe acest principiu sperm functioneze mai departe si Rezervatia padurea si mlastinile eutrofe de la Prejmer.

ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Cetatea Prejmer
Biserica Fortificata Harman
Biserica Evanghelica din Sanpetru
Hotel Armatti
Sala Sporturilor Brasov

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : Comuna Prejmer

Localizare pe harta
 
Iti spunem ca sa stii

La brat cu natura

Modul in care fiecare percepe natura este cat se poate de diferit. Fiecare se raporteaza la natura ca la acel ceva daruitor de energie si restaurator al ordinii interioare. Tu te raportezi la natura prin cromatica variata data de anotimpurile ce isi fac simtita prezenta an de an, luna de luna. Ea se raporteaza la natura prin tot ce tine de activitatile de salvare a cadrului natural de la toate ...

16/10/2013
1972
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri