Biserica Sfantul Bartolomeu

Biserica Sfantul Bartolomeu a fost construita in 1223 aducandu-i-se modificari considerabile in secolul XV. Mai precis, edificiul este o fosta biserica catolica, avand influentele stilului gotic si romanic. Ferestrele sunt sub forma de arc frant, cu boltile pe ogive, iar motivele decorative de sorginte gotica sunt concepute din gresie. O data cu secolul XVI, aceasta devine biserica luterana.

Pentru aceia dintre voi care apreciaza istoria locatiilor de cult, la intemeierea bisericii a stat conducatorul ordinului cavalerilor germani, Herman von Salza. Legendele informeaza ca edificiul a purtat si numele de Biserica celor trei orfane, ele insele lasandu-si tot ceea ce aveau bisericii si fiind inmormantate chiar sub altar. Trebuie sa mai stiti ca incinta in care domnitorul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, a incheiat cu regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg, tratatul de alianta din 1395, a fost tot aceasta biserica. Inconjurata de un solid zid defensiv, lacasul rezista multor atacuri precum sunt acelea ale armatelor otomane, ale trupelor conduse de Vlad Tepes sau ale oastasilor lui Gabriel Bathori. In jurul Bisericii Sfantul Bartolomeu s-a creat si un obicei, acela ca in ultima duminica dinainte de Sfantul Bartolomeu (24 august) sa se faca pelerinajul la Hramul Sfantului Bartolomeu. Slujba festiva aduna comunitatile de sasi din imprejurimi, iar la finalul acesteia au loc diferite cantari, fanfara isi pune si ea in valoare instrumentistii, prilej de afirmare avand si dansatorii de dansuri cu specific nemtesc. Edificiul, cu a sa lungime de 55 metri, are coloanele pironite pe socluri strasnice. Impresionantele motivele romantice si gotice se regasesc si in picturile de pe zidurile bisericii. Cutremurul din 1833 a facut necesara consolidarea altarului in stil clasicist, cat si instalarea unei noi orgi cu 25 de registre. Si turnul acestei constructii este prevazut cu un ceas instalat in 1923. Datorita donatiilor facute de emigranti, cele 1500 de obiecte astfel pastrate reprezentand o gospodarie tipic saseasca: tesaturi, port sasesc, mobilier, unelte de tamplarie, unelte de camp, unelte de tamplarie, stau spre expunere inca din 2003 intr-un muzeu care va imbie sa il vizitati in incinta celei mai vechi cladiri a Brasovului, in Biserica Sfantul Bartolomeu.

Program
Ziua Ora deschidere Ora inchidere
luni 09:00 12:00
marti 09:00 12:00
miercuri 09:00 12:00
joi 15:00 17:00
vineri 09:00 12:00
sambata 09:00 12:00
duminica 09:00 12:00
ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Restaurant Casa Muresan
Hotel Casa Muresan
Restaurant Terasa Casa Tudor
Opera Brasov
Trippin

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : Strada Lunga, Nr 251, Brasov, Romania
telefon : click pentru vizualizare
Localizare pe harta
 
Iti spunem ca sa stii

Ce mistere înconjoară Brașovul

Sunt multe lucruri necunoscute în Brașov, multe despre care s-a uitat și în prezent sunt obiectul unor speculații. Iată ce mistere înconjoară Brașovul. Numele orașului este de la bun început unul misterios. Brașov era denumirea pentru întregul ținut al Țării Bârsei, dar de unde vine se poate doar specula. Ar putea avea legătură cu etimologia cuv&...

21/07/2015
1848
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri