Cele mai grozave 5 lucruri de facut vineri în Brasov

2015-07-09
0
0
0

Vineri este ziua care desparte weekend-ul de restul săptămânii, adică ziua care îți oferă libertatea pentru relaxare și distracție după o săptămână grea de muncă. Așa că, fie că ești turist sau localnic, iată cele mai grozave 5 lucruri de făcut vineri în Brașov.

1.Miscare în natura

Brasov

Puțină mișcare nu strică, cu atât mai mult după o săptămână de stat la birou. Brașovul este orașul ideal unde poți face asta cât mai aproape de natură, în aer liber fără costuri prea mari. Poți alege simple plimbări în locurile special amenajate, cum ar fi Lacul din Noua și Pietrele lui Solomon , sau poți urca pe Muntele Tâmpa . Priveliștea va merita. Dacă ești dispus să scoți ceva bănuți din buzunar, poți merge la Parc Aventura , unde vei avea parte de o experiență de neuitat.

2.Plimbari în orasul vechi

Piata_Sfatului

Pentru cei care nu vor totuși să se îndepărteze de centrul vechi al orașului, cele mai la îndemână locuri ar fi Piața Sfatului și pietonala Republicii. Vara însă, cele mai racoroase locuri sunt zonele După ziduri și Pe sub Tâmpa, unde te poți plimba prin locuri umbrite fiind totuși aproape de oraș.

3.Baruri si terase

Formula_Pub

Centrul vechi este plin de baruri și terase care sunt un loc plăcut de petrecut o zi de vineri. Mai ales în zilele călduroase de vară terasele sunt locul de unde poți observa dinamica orașului și în același timp să te răcorești la umbra. În Piața Sfatului și Republicii proprietarii de localuri vin cu oferte variate pentru gusturile fiecăruia. În cazul în care încerci să eviți aglomerația, găsești și locuri mai retrase precum Piața George Enescu.

4.Evenimente culturale

Brașovul este un oraș cultural și locul unde vineri poți găsi un eveniment de această natură. Fie că e vorba de o lansare de carte la una dintre multele librării din centrul vechi, fie că e vorba de un eveniment special organizat de Centrul Cultural Reduta, fie că e vorba de o piesă de teatru la Teatrul Sică-Alexandrescu, acesta este orașul în care îți poți satisfice setea de cultură la orice oră.

5.Petreceri de seara

party_Brasov

Brașovul este un oraș viu. Asta înseamnă că viața de noapte este prezentă și poți găsi la orice oră din noapte o petrecere, un concert, sau un local cu muzică bună unde te poți distra. Cele mai frecventate locuri sunt barurile si cluburile din cetrul vechi al orașului.

Brașovul este un loc în care îți poți petrece timpul în nenumărate feluri, cu oameni primitori și calzi. Din toate acestea v-am prezentat cele mai grozave 5 lucruri pe care le poți face în acest oraș.

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

La brat cu natura
Modul in care fiecare percepe natura este cat se poate de diferit. Fiecare se raporteaza la natura ca la acel ceva daruitor de energie si restaurator al ordinii interioare. Tu te raportezi la natura prin cromatica variata data de anotimpurile ce isi fac simtita prezenta an de an, luna de luna. Ea se raporteaza la natura prin tot ce tine de activitatile de salvare a cadrului natural de la toate exploatarile actuale, asa cum este cazul Rezervatiei Purcareni, sau a Rezervatiei Dealul Cetatii - Lempes. Si poate ca ei se raporteaza la natura prin acel stil de viata definit prin nestatornicia aceea care implica deplasari continue dintr-un loc intr-altul in descoperirea diverselor forme de relief asa cum sunt cele din Muntii Postavaru sau din Muntii Piatra Mare.   Naturii nu i se poate atribui o definitie standard. Dar se poate insa lua in considerare faptul ca doamna natura ofera mai mult decat i se daruieste. In aceasta relatie a omului cu natura, nu prea exista reciprocitate. Natura mereu este prezenta dincolo de o usa sau o fereastra deschisa, este mereu prezenta la fiecare pas facut, la fel cum si Muntele Tampa asteapta sa fie explorat. Ea mereu isi intinde mana si aseapta constant sa fie descoperita. Doar ca mana aceasta intinsa nu primeste de fiecare data strangerea de care are atata nevoie. Ba din contra, primeste multa nerecunostinta tradusa prin lipsa de preocupare a celorlalti in menajarea si conservarea naturii. Tratamentul administrat naturii este uneori nejustificat si nedrept, iar aici, cei care nu apreciaza natura, se pricep cum nu se poate mai bine sa ii dea la temelie si sa o zdruncine din temelii. Dar indiferent de modul de manifestare al celorlalti fata de natura, ea mereu va astepta acea schimbare de atitudine si imbratisarea de care are atata nevoie. Vine un moment cand toti am vrea sa oferim imbratisari asa, neconditionat, astfel ca de fiecare data cand vom avea asemenea porniri, vom putea lejer imbratisa ploaia, dealul, frunzele, iarba, izvoarele, muntii, razele de soare, animalele salbatice, pasarile zburatoare. Vom putea instant constata cum imbratisarea noastra va primi un raspuns atat de sincer si neconditionat, cum vom simti efectele strangerii in brate mult timp dupa ce contactul se va fi terminat. Iar ca sa fiti convins de efectele acestea, puteti singur experimenta o astfel de senzatie. Mergeti si luati in brate elementele mai sus enumerate, iar daca natura este prea departe mergeti in Parcul Sportiv sau in Parcul Central Nicolae Titulescu. Sa fim asadar ingaduitori cu natura, sa apreciem mereu ceea ce ea are de oferit si sa ne bucuram ca totusi mai exista atatea beneficii si remedii gasite in natura...
2013-10-16
1935
0
0
Câteva lucruri pe care le poți face în Brașov
Fie că îți place istoria sau cultura, fie că vrei să te relaxezi sau să te distrezi, aici le poți găsi pe toate. Uite câteva lucrururi pe care le poți face în Brașov. Orice tur al Brașovului începe din Piața Sfatului, asta pentru că aici se află pricipalul obiectiv, Biserica Neagră, de neratat odată ajuns aici. Un tur întreg al orașului vechi durează cam jumătate de zi, timp în care poți vizita Cetatea Brașovului, zidurile cetății și bastioanele. Ai la dispoziție și câteva muzee pentru a încheia plimbarea prin Brașovul vechi și pentru a înțelege cu adevărat ceea ce ai văzut. Ca să ne cunoști pe noi, brașovenii, trebuie să ne cunoști și orașul. Așa că un tur este obligatoriu.  Pe plan cultural Brașovul este foarte activ. Centrul Cultural Reduta este foarte implicat în spiritul orașului așa că aici poți avea parte de spectacole cu mare varietate, de la teatru la proiecții de film, până la spectacole organizate de tineri studenți. Aceeași atmosferă o găsești la Teatrul Sică-Alexandrescu dacă preferi teatrul, sau la Sala Patria dacă vrei la filarmonică sau la concerte orchestrale. Desigur, oricând poți alege să vizitezi împrejurimile Brașovului, Grădina Zoologică proaspăt reamenajată, Lacul Noua sau zona Pietrele lui Solomon. Doar câteva lucruri pe care le poți face în Brașov...
2015-07-21
1774
0
0

Vezi si alte articole

Week-endul nu trece fara o experienta frumoasa
Schimba titlul XX
Schimba titlul
1 Decembrie, ziua în care Brasovul simte romaneste

Likes & Shares

Locatii relevante
Restaurant La Taifas
locatie Str. Republicii, nr.18, Brasov vezi harta
La Taifas e o poveste. Poveste cu parfum, muzica si gust; cu teatru, zambet si cafea...
Rezervare masa
Rezervare local nunta
Formula Pub
locatie B-dul Eroilor, Nr. 29, Brasov, Romania vezi harta
Formula Pub este o locatie binecunoscuta mai ales iubitorilor sporturilor cu motor din Brasov si nu numai.
Rezervare masa
Times Pub Brasov
locatie Strada Eroilor, Nr17, Brasov vezi harta
The Best Pub in Town. In Times Pub nu trebuie sa veniti singuri, caci intotdeauna astfel de ocazii sunt mai frumoase cand sunteti alaturi de prieteni!
Rezervare masa

Rezervatia Purcareni

Rezervatia Purcareni se intalneste in locul ce poarta numele...
Natura

mai multe detalii

Seara de neuitat la Formula Pub

Dragi prieteni avem placerea de a va invita sa petrecem o ...
Distractie

mai multe detalii

Valer Literat: Muzeul Tarii Fagarasului


Muzee

mai multe detalii

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri