Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes

Rezervatia Dealul Cetatii - Lempes este amplasata (oare unde altundeva?!?) pe Dealul Lempes fiind pozitionata pe teritoriul comunelor Harman si Sanpetru. Cu o suprafata de 274,5 hectare, rezervatia a devenit zona naturala protejata, de interes national, sub denumirea de Dealul Cetatii – Lempes. Altitudinea dealului este de 704 metri si este impanzit de stejar, gorun, exemplare de carpen, tei, paducel, in asociatie cu fag, jugastru si alte specii.

Aspectul dealului este unul dintre cei mai reprezentativi pentru Depresiunea Brasovului datorita modului tectono-eroziv de formare si a culmilor alungite pe directia sud-vest si nord-est. Rezervatia Dealul Cetatii – Lempes adaposteste specii rare precum floarea Adonis, sau, dupa cum au denumit-o localnicii, Ruscuta de primavara. Inflorita in luna mai, planta de culoare galbena este unicat in Europa. Printre speciile care se bucura de protectie in cadrul rezervatiei, coabilteaza si ochiul sarpelui rosu, ghiocelul bogat, zambila salbatica, iar printre speciile rare, doua specii de colilie se fac remarcate: paiusul si rogozul pitic. Chiar daca este o arie protejata nu foarte cunoscuta, speram ca datorita informatiilor pe care vi le-am prezentat sa doriti sa aflati chiar de la localnici impresii despre Rezervatia Dealul Cetatii – Lempes.

ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Biserica Evanghelica din Sanpetru
Biserica Fortificata Harman
Hotel Garden Club
Bazinul Olimpic Brasov
Sala Sporturilor Brasov

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : Dealul Lempes, Sanpetru, Brasov, Romania

Localizare pe harta
 
Iti spunem ca sa stii

La brat cu natura

Modul in care fiecare percepe natura este cat se poate de diferit. Fiecare se raporteaza la natura ca la acel ceva daruitor de energie si restaurator al ordinii interioare. Tu te raportezi la natura prin cromatica variata data de anotimpurile ce isi fac simtita prezenta an de an, luna de luna. Ea se raporteaza la natura prin tot ce tine de activitatile de salvare a cadrului natural de la toate ...

16/10/2013
1918
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri