Concursurile Nationale de Rally Cross din Brasov

2014-02-11
0
0
0

Concursurile Nationale de Rally Cross din Brasov isi asteapta in fiecare primavara si toamna iubitorii curselor de mare viteza. Organizarea unor astfel de competitii este bine gandita si structurata in asa maniera incat fiecare participant sa se poata inscrie din timp, iar masinile sa poata beneficia de verificarile tehnice specifice.

In perioada desfasurarii acestor concursuri, scartaitul rotilor pe asfalt, virajele luate in mare viteza, fumul scos pe tobele de esapament, zgomotele generate de tobe fac parte din atmosfera generala a evenimentului. Inainte ca steagurile alb negreu sa dea semnalul de incepere a curselor, fiecarui participant la Rally Cross ii este adus la cunostinta regulamentul de participare la asemenea competitii. Se impun a fi respectate un numar de reguli pentru buna desfasurare a evenimentului.

Concursurile Nationale de Rally Cross din Brasov sunt la mare cautare si de catre cei mai iscusiti fotografi, acestia incercand sa surprinda cele mai inedite si spectaculoase momente din viteza de deplasare a masinilor pe circuit. Si daca v-ati imaginat ca aceasta fuga a masinilor se finalizeaza cu un aspect curat al masinilor participante, va informam ca acest lucru este mult pe departe de a se intampla. Ba din contra, aici sunt cei mai mari nori de praf, aici pamantul este aruncat cat colo atunci cand se acclereaza prin tarana, iar de se intampla sa mai si ploua, atunci nu numai masinile participante sunt una cu pamantul, dar si spectatorii ajung sa fie „echipati” din cap pana-n picioare cu noroi. Dar aceasta este o placere pentru impatimitii concursurilor de rally.

Conditiile meteo deseori extreme din cadrul competitiilor de rally sunt un deliciu pentru spectatori. Acestia pot savura cele mai spectaculoase viraje, cele mai spectaculoase depasiri, cele mai spectaculoase derapari sau cele mai spectaculoase finaluri de curse. Bineinteles ca fiecare cursa anunta clasamentul final, iar castigatorii dau mai apoi pe gat rauri zdravene de sampanie. Toate acestea si chiar mai multe va sunt oferite la Concursurile Nationale de Rally Cross din Brasov.

Galeria foto

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

Pe drumuri de munte (aproape de Brasov)
O duminica frumoasa, fara pic de nori, nu poate trece neobservata in fata ochiului ager al brasoveanului. Mai ales ca Brasovul este numit (de Bacovia Minulescu), "orasul unde ploua de trei ori pe saptamana". Si pe buna dreptate, caci anul asta vreme tare capricioasa am avut. Oricum, nici noi nu ne-am lasat mai prejos, astfel incat am pornit intr-o mica drumetie, ca sa vedem ce se mai intampla in zona. Nu in orice zona, ci intr-una unde am aflat ca se intampla niste "nazdravanii" aparte. La canionul 7 Scari, din masivul Piatra Mare. Nu mica ne-a fost uimirea cand ajunsi la Dambul Morii (mare pacat de hanul cu acelasi nume, lasat de izbeliste....) am descoperit ca locurile de parcare erau ocupate demult, iar lumea mergea spre umbra, cu mic - cu mare, cu foarte mult avant. Un lucru excelent care contrabalanseaza acest "narcisism automobilistic" este ideea municipalitatii de a introduce o linie de autobuz pana in Timisul de Sus (17 barat), care evident, are statie si la Dambul Morii. Urcusul probabil ca il cunoasteti destul de bine, nu este unul greu, acesta serpuind valea prin care curge paraul Sipoaia. Ei, tot drumul am fost intampinati de turisti, care dintre care mai veseli si mai bine dispusi, dar in spiritul muntelui. Pe masura ce urcai, acolo unde odinioara vedeai mult fum de la gratare si mici, acum era doar pajiste si aer curat. Si curatenie, semn ca brasoveanul si turistul au inceput sa aibe trai bun cu natura. Dar foarte interesant, mersul in natura a inceput sa se faca in masa, astfel incat pe tot drumul am avut senzatia ca suntem pe strada Republicii, si ca lipsesc doar terasele. Ocolul silvic Sacele a amenajat si locuri de gratare pe aici, pe colo, prin locurile esentiale, insa mai presus de asta..... mai presus de asta, au trantit prin padure o mega tiroliana. Spectaculoasa.... trecand prin paduri, cascade, poteci, tiroliana de la 7 Scari se prezinta amatorului de senzatii tari cu 1928m de cablu efectiv, dintr-un total de 2100m, care tine cont si de ancorarea puternica a cablurilor. Distanta maxima la care traversezi este undeva in jur de 15-17 metri, asa ca iti poti face o idee destul de buna despre cum este sa zbori. Pretul anuntat este de 40 de lei, in care primesti toate hamurile si cele necesare practicarii acestui sport.  Astfel incat, dupa o asa experienta, daca o mai cuplezi si cu intratul in canion, care mai presupune un cost de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, elevi si strudenti, o zi in care poti sa te simti liber, poate sa aibe loc in acest mic colt de munte. Si unde mai pui ca la anul, in Prapastia Ursilor, cei de la ocolul silvic Sacele, impreuna cu Salvamontul, vor sa faca o via ferrata. Asteptam cu sufletul la gura! Pana atunci insa, va recomandam, daca vreti si un pic de liniste, un pic de fosnet al frunzelor si de susurat al apelor, sa incercati acest traseu si in timpul saptamanii. ...
2014-09-01
2416
0
0
Fii în formă zilnic în Brașov!
Fi în formă zilnic în Brașov! Brașovul este locul nemaipomenit unde poți fii în formă zilnic fără să petreci ore întregi în sala de fitness și totuși să te bucuri de natură și de aer proaspăt.  Fiind oraș montan, sporturile de iarnă sunt cele mai cunoscute și cele mai căutate. Poiana Brașov este cea mai frecventată locație în fiecare anotimp rece, și locul unde poți arde calorii distrându-te într-o atmosferă plăcută. Asta nu înseamnă că vara nu poți face puțină mișcare. Fie că e vorba de drumeții pe numeroasele trasee montane, fie că e vorba de sporturi extreme precum downhill bikeing, în Brașov ai ce să faci și, cel mai important, unde să le faci. Numeroasele poteci spre Vârful Tâmpa, drumul spre Pietrele lui Solomon, drumul vechi spre Poiana Brașov sunt trasee ideale pentru drumeții și alergări montane. Acestea sunt prileje pentru brașoveni de a se întâlni cu prietenii și de a face puțină mișcare în natură. Daca vrei să rămâi mai aproape de oraș, faci jogging pe străduțele și aleele de după zidurile vechi ale cetății. Zona După ziduri și Sub Tâmpa sunt cunoscute pentru activități în aer liber. Orice variantă ți se potrivește, fi în formă zilnic în Brașov...
2015-07-21
1773
0
0

Vezi si alte articole

O masa romantica in doi.
Schimba titlul XX
10 lucruri pe care le poți învăța de la brașoveni
Schimba titlEWREul

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri