Un obicei frumos pastrat si oferit cu mandrie publicului spectator local, dar si turistilor, in prima duminica dupa sarbatorile pascale, este parada Junilor.
Situata langa Poarta Ecaterinei, Poarta Schei, construita din piatra si caramida, in stil clasic, a fost folosita si pe post de depozit. Pe partea de sus a portii sunt niste inscriptii in limba latina care simbolizeaza faptul ca poarta a fost cladita la zece ani dupa vizita din anul 1817 a imparatului Francisc I la Brasov. Strajuind actuala Strada Nicolae Balcescu, se merita sa faceti o plimbare in coborare pe sub cladirea pe care stau scrijelite patru inscriptii latinesti, inscriptii ce ilustreaza atat anul, cat si circumstanta in care a fost ridicata Poarta Schei.
Un obicei frumos pastrat si oferit cu mandrie publicului spectator local, dar si turistilor, in prima duminica dupa sarbatorile pascale, este parada Junilor.
Poarta Schei din Brasov nu-i o poarta cu care mai tot omul este obisnuit. Nu-i o poarta cu clanta, maner, balamale care toate laolalta sa faca sa se deschida o usa ce a facilitat candva comunicarea dintre localnicii vestigiosului oras. Poarta aceasta despre care se face pomenire aici are trei cai de acces, dintre care, dupa cum e de asteptat una-I principala si inalta cat o zi de post (vorba vine...
5 lucruri necunoscute despre Scheii Brașovului
În Brașov sunt multe locuri învăluite în mister. Iată cinci lucruri necunoscute despre Șcheii Brașovului. Numele de Șchei este un mister etimologic. Nu se știe exact de unde provine. Șchei înseamnă atât defileu dar este în același timp și o denumire românească pentru slavi, mai precis pentru bulgari. Adevărurul ar putea fi undeva la mijloc, Ș...