Poarta Schei

Poarta Schei denumita si porta valachica, a fost inaltata in preajma anilor 1827-1828, cu scopul facilitarii comunicarii dintre brasovenii din Schei si locuitorii cetatii. Avand forma unui arc de triumf, poarta este prevazuta cu trei intrari, dintre care cea din mijloc este cea principala si cea cu dimensiunile cele mai mari, celelalte doua intrari fiind mai micute, pozitionate de-a dreapta si de-a stanga si permitand accesul pietonilor.

Situata langa Poarta Ecaterinei, Poarta Schei, construita din piatra si caramida, in stil clasic, a fost folosita si pe post de depozit. Pe partea de sus a portii sunt niste inscriptii in limba latina care simbolizeaza faptul ca poarta a fost cladita la zece ani dupa vizita din anul 1817 a imparatului Francisc I la Brasov. Strajuind actuala Strada Nicolae Balcescu, se merita sa faceti o plimbare in coborare pe sub cladirea pe care stau scrijelite patru inscriptii latinesti, inscriptii ce ilustreaza atat anul, cat si circumstanta in care a fost ridicata Poarta Schei.

ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Kafe Pub
Sinagoga Neologa
La Fifi
Biserica Groaveri Brasov
Biserica Neagra

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact

Localizare pe harta
 
Iti spunem ca sa stii

O alta dimensiune

Poarta Schei din Brasov nu-i o poarta cu care mai tot omul este obisnuit. Nu-i o poarta cu clanta, maner, balamale care toate laolalta sa faca sa se deschida o usa ce a facilitat candva comunicarea dintre localnicii vestigiosului oras. Poarta aceasta despre care se face pomenire aici are trei cai de acces, dintre care, dupa cum e de asteptat una-I principala si inalta cat o zi de post (vorba vine...

11/08/2014
1800

Defilarea Junilor brasoveni

Un obicei frumos pastrat si oferit cu mandrie publicului spectator local, dar si turistilor, in prima duminica dupa sarbatorile pascale, este parada Junilor.

30/04/2014
3956

5 lucruri necunoscute despre Scheii Brașovului

În Brașov sunt multe locuri învăluite în mister. Iată cinci lucruri necunoscute despre Șcheii Brașovului. Numele de Șchei este un mister etimologic. Nu se știe exact de unde provine. Șchei înseamnă atât defileu dar este în același timp și o denumire românească pentru slavi, mai precis pentru bulgari. Adevărurul ar putea fi undeva la mijloc, Ș...

21/07/2015
5027
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri