Ce faci în ianuarie la Brașov?

2016-01-18
0
0
0

Este adevărat că sărbătorile nu au picat cum am vrut eu, nu sunt de acord ca zilele de sărbătoare legală să fie în weekend; în primul rând îmi reduc zilele libere și în al doilea rând, se suprapun cu zilele de weekend și taie din dreptul meu inalienabil la distracție. 
Bănuiesc că cei mai mulți au început lucrul ca și mine, în data de 4 a lunii, iar norocoșii (cunosc eu unii ) au început în data de 11. Noi, cei care am început lucrul în data de 4 suntem îndreptățiți să avem un weekend plin de distracție în plus. Pentru că nu sunt sigură că dorința mea va fi respectată le propun celor care au crescut alături de mine pe muzică rock să decretăm seara de joi, 28 ianuarie una de Weekend, sau măcar să fim scutiți de câteva ore matinale la serviciu. Cum de ce? Clubul Rockstadt Brașov anunță mare concert Abbath, așa că dragi “roacheri”, pregătiți-vă tricourile death metal și gecile de piele. Eu mi-am pregătit deja oja neagră.  Prețul biletului este de 75 de lei. Tot aici, cu o seară mai devreme (27.01.2016), iubitorii muzicii folk o pot admira pe frumoasa și talentata Ada Milea care va susține un concert alături de Bodo Burlăcianu. 
 Ce se mai pregătește prin baruri și  restaurante în centrul vechi Brașov? Ei bine, Berăria Ciucaș va fi gazda unui stand up comedy, trupa CNP din care face parte binecunoscutul Radu Pietreanu (Vacanța Mare) ne va face să râdem cu gura până la uechi. Evenimentul va fi luni, 25 ianuarie. Săptămâna se anunță una bună. 
 Aș vrea să vă spun și că o să ningă, dar de data asta nu mă mai las păcălită de meteorologi. Nu voi aștepta nici un autobuz Livada Poștei Poiana Brașov, fără zăpada distracția nu-i completă. Mai bine îmi îmbogățesc universul cunoașterii și vizitez Muzeul Prima Școală Românească, iar dacă am noroc îl provoc pe părintele Olteanu cu niște întrebări. Ador poveștile lui, e o enciclopedie umană, iar umorul și buna dispoziție cu care te întâmpina mereu îți fac ziua mai frumoasă. 
Din categoria cafenele și cofetării lângă Piața Sfatului Brașov, eu vreau să vă dau exemplu o ceainărie (da, e un loc unde se bea ceai și nu numai ), Ceai et caetera, loc unde în fiecare zi se organizează ceva: de la întâlniri destinate părinților, la șezători, la seri de povești, la concerte caritabile, la worhshopu-uri, la expoziții de tablouri , la cursuri de creativitate și limbi străine. Beți un ceai cald făcut și servit cu artă! 
Cert este că la Brașov ianuarie este o lună ca oricare alta, plină de evenimente, mai puțin de zăpada, cel puțin deocamdată. Ziua avem de ales între teatru ( pe lângă Teatrul Sică Alexandrescu  avem și Teatrul Particular Brașov) , concerte la filarmonică, muzee, plimbări în aer liber. Viața de noapte este mai activă pentru cei mai tineri, cu precădere pentru studenți, nouă, celor mai “caliți” ne rămân weekend-urile. 
 În ceea ce mă privește, vă dau întâlnire în Clubul Rockstadt Brașov în 28 ianuarie. 
 Pe curând! 

 

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

Cuvinte despre prietenie
Intotdeauna vom aprecia momentele petrecute alaturi de prietenii nostri si asta ar putea si s-ar putea regasi in orice : povestile frumoase la o cafea in pauza de masa intr-un ambient placut privind pe geam picaturile marunte de ploaie de primavara sau pur si simplu cafeaua savurata in aer liber, la o plimbare prin parc, discutiile frumoase de la prima ora cu un prieten drag, care e la distanta, privirile din care intelegeti tot de la un concert, asa cum a fost cel de sambata, din Trippin, unde Argatu’ si-a facut aparitia pentru prima oara in Brasov. Si mai e ceva extraordinar legat de prietenie in Brasov; oamenii de aici sunt neasteptat de prietenosi si ospitalieri, si numai aici ti se poate intampla sa frecventezi un local si sa nu-l poti depista pe cel care il detine, caci el este mereu prezent printre clientii lui, discutand si legand noi prietenii...
2014-03-26
1784
0
0
Vine, vine!! Primavara!
Desi azi ne-a cam ametit cu vantul puternic, pe alocuri caldut, primavara este in Brasov de cateva zile. Nu ne suparam pe ea pentru ca ne zboara palaria si esarfa cand iesim din casa, mai ales ca ne imbuneaza cu tamaioarele parfumate, care ne zambesc de pe marginile aleilor. Capricioasa ca intotdeauna, e uneori mai rece si ne conduce elegant intr-un barulet din centrul orasului. Hmm..cred ca de-asta la usa domnului Dr.Jekelius bat tot mereu trecatori zgribuliti. Alteori e blanda si ne indeamna sa mergem pe jos pana unde avem treaba si sa savuram stradutele, sa ascultam cu atentie melodia orasului, pentru ca ea sa fie mai spre seara completata de un concert simfonic cu Filarmonica Brasov. Oricum ar fi, primavara este ceva aparte in Brasov, fie ca ne inveseleste sau ne trimite cu gandul la momente profunde ale anilor trecuti. Pana una alta, putem sa trecem si pe la Targul International de carte si muzica. Nu de alta, dar ce o sa citim in zilele lungi de primavara ce se apropie...
2014-03-20
1967
0
0

Vezi si alte articole

(Semi)maratoane Brasov
Jake si femeile lui
Hobby-urile il fac pe om!
Convorbiri despre muzica cu Petruta Maniut – Coroiu

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri