5 lucruri tampite pe care le poti face în Brasov

2015-12-04
0
0
0

Mă gândeam eu așa, cam cum ar fi să mă trezesc într-o dimineață cu chef de senzațional, și să mă plimb pe străzile Brașovului în speranța că îmi satisfac nevoia de adrenalină, până la saturație. Am rămas uimită de propriile-mi idei, de propria-mi imaginație. Cred totuși că nu e neapărat nevoie să le încerce cineva, însă pot fi idei pentru cei mai excentrici dintre brașoveni.

 

1. Poți să bei apă din Spurcata, râul ăla „frumos mirositor” de după ziduri (râu care se cheamă de fapt Solomon).

 

Mi-am amintit de o întâmplare reală, cu un prieten euforic, ca să nu-l descriu altfel. Ușor amețit și peste poate de curajos, A. s-a gândit să pună un pariu taman cu ăl mai sărit de pe fix individ din vechea noastră gașcă. Bineînțeles că amețitul de serviciu a pierdut și a primit ca pedeapsă fix asta: „ia o gură sănătoasă de apă din Spurcata”. Omul s-a conformat pe negândite, s-a băgat în râu, și-a făcut palmele căuș, a pescuit niște zoaie din apă și le-a înghițit cu poftă. Norocul lui că nu și-a amintit nimic, aflând de pățanie abia peste câteva săptămâni. Reacția lui e irelevantă. Și nu, nu a pățit absolut nimic, pentru curioși.

 

2. Poți invita ursul la cină, chiar la tine în apartament.

Se știe că în Brașov ursul e ca la el acasă, că doar na, Brașovul e oraș situat în miez de depresiune, fix lângă munte. Și se mai știe și că brașovenii mai curajoși ies să dea de mâncare acestor animale prietenoase, unii din ei făcând lucruri cel puțin bizare (a ne aminti episodul cu indivizii ăia de hrăneau ursul din propriile lor guri).

Și mai știm și că au fost prinși urși dând iama în bunătățile din bucătăriile scheienilor. Așa că, dragi brașoveni, vă propun să invitați politicos ursul la cină, să îl serviți cu pește proaspăt și o felie de pâine cu miere. Cu siguranță vă va fi foarte recunoscător.

 

3. Poți face bungee jummping de pe literele ce alcătuiesc BRAȘOV, în vârf de Tâmpa.

Am văzut deja vreo câțiva curajoși care escaladau la ceas de seară uriașele literele de tip hollywoodian, ce ne reamintesc zi de zi, oră de oră, minut de minut, că ne aflăm în centrul țării, la Brașov. Așa că, ar fi nespus de incitant să organizăm cândva o săritură chiar de pe prima literă. Posibil să rămânem prinși de crengile copacilor, însă dacă-i vară și-i totul verde, ne vom simți ca pe saltea. Sau..?

 

4. Poți urca în Poiana Brașov făcând autostopul.

De ce nu? Adică dacă și așa se practică blatul pe autobuz, de ce să nu încerci să-ți găsești o cursă gratis până în creierii muntelui. Posibil să nu te ia nimeni, mai ales dacă e iarnă și târâi o placă după tine, însă speranța moare ultima. Iar brașovenii au răbdare, din plin, așa că poate ajungi să te dai o tură pe pârtie până se închid cerurile.

 

 

 

5. Dacă ești turist, poți urmări un concert de orgă din Biserica Neagră, pe tabletă sau aifon.

Păi de ce să te și deplasezi până acolo, la atât de mulți metri distanță față de Piața Sfatului, unde ai poposit ostenit pe o bancă? Nu știu dacă sunt filmate full HD, însă dacă în video se aude orga Bisericii Negre din Brașov, e ca și cum ai fost acolo. Ei acum, hai nu vă prostiți, vizitați fiecare colțișor din orașul ăsta, că prea îi fain.

Și întotdeauna mai pot fi adăugate și alte trăznăi la lista de lucruri tâmpite pe care le poți face în acest oraș spectaculos. Vă invit să contribuiți și voi, poate facem din Brașov un mare parc de distracții :P.

 

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

Esti brasovean daca ...
  Sunt anumite lucruri care te fac mai brașovean ca orișicine. Și pe care nu ai cum să le eviți, oricât te-ai strădui. Vorbesc despre lucruri fără de care pălește mândria de a fi brașovean autentic, ceea ce îi ceva. No, cam asta-i:   1. Ești brașovean dacă atunci când ieși din casă și cotești la dreapta, stânga, ori chiar de o iei înainte, te întâmpină cel puțin un sens giratoriu. Și da, trebuie musai să fie ornat cu sute de panseluțe mov, lalele, trandafiri, depinde acum de anotimp. Nu știu voi ce părere aveți, însă eu zic că e de bine.   2. Ești șofer brașovean dacă ai derapat măcar o dată în curba de pe Dobrogeanu Gherea, de la troiță. Întâmplarea face că am locuit în anii copilăriei și o parte din cei ai tinereții mele zbuciumate, chiar un pic mai sus de curba vestită. Iarna, la fiecare sfert de oră, se găsea câte-un deștept să coboare strada cu 80 la oră, și de mult ori se găsea și un ghinionist care să urce din sens opus, fix atunci. Și să se întâlnească fix în curbă. Chiar și acum dacă mergeți, veți vedea măcar un ciob de parbriz, o bucată de bară frontală, un capac de roată, răspândite dramatic pe caldarâm.   3. Ești brașovean dacă nu te mulțumești cu un simplu „peste tot”. Astfel că, din exces de zel și din dragoste pentru mieroșenia limbii române, mai pui un “pe” în față. Deci, în Brașov, când vin turiștii, merg “pe peste tot” prin oraș.   4. Ești brașovean dacă o cunoști pe tanti care vinde buchete de flori pe Republicii, colț cu Weiss. Dacă obișnuiești să colinzi străzile din buricul târgului brașovean, nu ai cum să nu fi întâlnit măcar o dată această simpatică bătrână, maestră la politică, ce știe mârșăviile făcute de comuniști în Brașov, scandează la proteste alături de răzvrătiții din oraș, își apără cu încăpățânare punctele de vedere, și-i pedepsește aspru pe cei ce îi trag țeapă. 1 buchet -1 leu, cel mai profitabil schimb din centrul vechi al Brașovului.   5. Ești brașovean dacă fix atunci când urmează să se facă verde la semafor te ia o țâr’ de somn, spre disperarea șoferilor grăbiți. Noroc că nu prea avem semafoare, de multe ce sunt giratoriile.   6. Ești brașovean dacă ți se face chef de o bere, la 1 dimineața în cursul săptămânii și te mulțumești să iei o doză de la unul din alea trei non-stop-uri din oraș, căci crâșmele din Brașov nu-s deschise la ore de- astea indecente.   7. Ești brașovean dacă atunci când erai licean, ieșeai în weekend la o sticlă de tărie “pe Livadă”. Sau în Tei. Și ce bucurie fără margini era când venea Iris să ne (în)cânte pe banii primăriei…   8. Ești din Brașov dacă în 15 minute parcurgi orașul dintr-un capăt în altul cu doar 15 lei, cursa de taxi.   9. Ești brașovean dacă ai cumpărat măcar o dată chinezării de la târgurile tradiționale românești din Piața Sfatului. Dar ce utili sunt șlapii de plastic, în toi de vară la grătar, la Dâmbu Morii…. Și-una bonus: 10. Ești brașovean dacă în fiecare lună decembrie oftezi când vezi posterele din oraș. Alea cu Fuego și Hrușcă, cum care...
2015-12-04
2355
0
0
Prognoza Meteo
Astazi, cerul va fi partial innorat pe tot parcursul zilei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugim din casa la serviciu sau la cursuri si de acolo inapoi, ci putem face ceva care sa contrasteze cu vremea de afara: in pasi de albastru sau rosu, microbistii brasoveni pot merge spre unul dintre localurile care ii invita vesel sa urmareasca meciul: Social Pub, Beraria Ciucas. Puteti chiar intui care echipa va fi castigatoare, asa cum si norii se vor mai gandi daca spre seara isi vor creste sansele de precipitatii de la 10% la 50 %. Vantul va sufla cu o intensitate de 11km/h si ii va conduce pe cei rezistenti spre The Bunker, unde studentii vor avea cale libera la petrecere. Petreceri pana noaptea tarziu mai sunt si in Sofa Club, Times Brasov, Tequila. Pana la urma, este doar o chestiune de timp pana cand vremea va fi propice afisarii umbrelutelor care impanzesc terasele brasovene. Insa, in ce priveste voia buna si distractia, Brasovul va avea intotdeauna cea mai frumoasa prognoza...
2014-03-27
2500
0
0

Vezi si alte articole

Jake si femeile lui
Momente
Unora le place sa cante
A doua zi de Craciun!

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri