Brasov Jazz and Blues Festival 2015

Descriere

A treia ediţie a festivalului Braşov Jazz & Blues Festival

organizat de Asociaţia Culturală Fanzin

Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov

 

10 DECEMBRIE 2015

ora 19.00 – Sebastian Spanache Trio (România);

Sebastian Spanache Trio

1

Înfiinţat în Timişoara în 2011, Sebastian Spanache Trio şi-a câştigat deja un loc bine-meritat în lumea jazzului românesc, prin muzica originală pe care o propune, prin calităţile interpretative remarcabile ale membrilor trioului. În 2014 a primit premiul Sunete pentru cel mai bun album cu “A Pasha's Abstinence”.

"A Pasha's Abstinence este un tip de produs muzical care ar fi trebuit să apară demult în România şi pe care generaţiile tinere să şi-l asume." - Dilema Veche

"Un sunet compact, viguros, în care spaţiul sonor dintre instrumente e redus la limită." -Europa Liberă

 

EYOT

EYOT_Foto_Miodrag_Ignjatovic

Cu peste 100 de concerte în 19 țări din lume, EYOT pot fi recunoscuți printr-un sound eclectic, care jonglează de la rock la jazz, de la impresionism la romantism, toate îmbinate într-o compoziție solidă.Fiind una dintre cele mai interesante trupe europene din ultimul deceniu, show-urile lor live sunt pline de energie și atmosferă, reușind să inducă publicul în transa lumii create de ei.

- Nicolas Simion Quartet format din:

Nicolas Simion (România- Austria), Chris Dahlgren (SUA),

Antonis Anissegos (Grecia), Ralf Gessler (Germania).

Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov

 

Nicolas Simion Quartet

11953225_885953551459960_2965527861780976024_n

NICOLAS SIMION QUARTET înseamnă:
Chris Dahlgren (SUA) bass
Antonis Anissegos (Grecia) pian
Ralf Gessler (Germania) tobe
Nicolas Simion (România- Austria) saxofon

Trăiți experiența etno-jazzului românesc cu sunetul lui deosebit, oriental-exotic, al folclorului românesc și est-european. Acest jazz contemporan este cântat de un muzician entuziast și complex, saxofonistul Nicolas Simion. Compozitor și aranjator desăvârșit dar și improvizator excelent, Nicolas Simion cântă cu trupa lui într-un mod incredibil de relaxat și liber, aproape imponderabil, primind de la public mereu strigăte și aplauze furtunoase.

 

11 DECEMBRIE 2015

Mariano Castro & Berti Barbera

recital-Berti-Barbera-si-Mario-Castro-56

Mariano Castro (Narcotango) revine la Brașov, de data aceasta într-un duet alături de Berti Barbera.

În cariera sa de interpret, Mariano Castro abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, recunoscut la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, a fost nominalizat de două ori la Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”.

Mariano José Castro a interpretat muzică clasică în diverse grupuri instrumentale împreună cu importanţi violinişti, violoncelişti şi flautişti. A susţinut concerte solo în SUA, Canada şi Europa, interpretând muzica de Piazzolla şi alte nume importante ale tangoului şi muzicii argentiniene.

Berti Barbera muzicianul crede că oamenii pot fi cunoscuţi după muzica pe care o ascultă. “Nu ne naştem cu asta, ci doar cu urechi. Audiţia se educă, la fel ca orice altă virtute. O facem în funcţie de alegere, dar mai ales de posibilităţi. Ştim să ascultăm muzică în momentul în care ne deschidem şi primim o influenţă bună şi învăţăm întregul ”ritual”. De aceea putem cunoaşte atât de bine oamenii, după muzică pe care o ascultă.” Are multe realizări şi ca muzician, şi ca actor. Ar putea fi numit “vedetă”.”Am avut bucuria de a întâlni oameni valoroşi, consideraţi de alţii vedete. Cred că vedetă te fac alţii. Nu cred că a deveni vedetă poate fi un deziderat. Popularitatea era rezultatul valorii tale. Acum e rezultatul unei bune campanii de marketing, de aceea noţiunea de “vedetă” a devenit relativă. Nu mă consider o vedetă, ştiu doar că rezultatele reflectă acţiunea.”

 

 

Javra

1610963_385608971625666_7763661102962211457_n

JAVRA este noul proiect al cântăreţei Ana-Cristina Leonte. Deși proaspăt înființată, formația a fost deja invitată la mai multe festivaluri și a castigat la sfârșitul anului trecut premiul revistei Sunete la categoria Best New Jazz.Are la baza un sound și un concept îndrăzneț și imprevizibil. Compozițiile trupei oscilează stilistic între downtempo, jazz, trip hop, funk, neo-soul și dnb, în funcţie de trăirile exprimate şi de backgroundul divers al muzicienilor implicaţi: Ana-Cristina Leonte – vocals, Albert Tajti – keybord, Michael Acker – bass, Alex Munte – sax, Tavi Scurtu – drums.

Extemporizările când lirice, delicate şi subtile, când directe și funky ale claviaturilor stăpânite calm de Albert se întâlnesc cu liniile de bas elegante, puternice și melodioase ale lui Michael, solourile de sax evocative, îndrăzneţe şi dramatice ale lui Munte, beat-urile laid back ale lui Tavi și cântul expresiv, cu versuri inspirate și personale, al Anei-Cristina, pentru a crea un sound proaspăt, incitant, captivant şi mai presus de toate răvășitor.

Inima cântă și în toate mișcările sângele curge cu viteza dragostei pentru sunet. Fără nici un fel de motiv deosebit sau vreo metaforă goală, fără a cauta ceva mai presus decât dorința de a dărui muzică, adică vibrație organizată de inspirație și nu pur și simplu un fenomen fizic, acest proiect se poate numi în orice fel.

 

Micatone

M3

Founded in 1999, Micatone has released three albums on the independent recordlabel Sonar Kollektiv. "Nine Songs" in 2001, "Is you Is," 2003 and "Nomad Songs" in 2005.

At the beginning Micatone developed their songs in a club-oriented environment of their label Sonar Kollektiv.
The band was a proof that computer-produced music does not need to be played by DJs only but can be also performed as a band.
The album "Is you Is," was released in 2003 and was a first peak of Micatone.On the one hand, it was the most successful album of Micatone (15,000 units sold). On the other hand, it linked club genres like drum & bass, house and trip hop, with song structures and styles of music such as folk and jazz has become a blueprint for the nujazz genre. DJ formations such as Tiefschwarz were among their fans and wanted to remix the song "Plasticbags and Magazines".

The Goethe Institute has been aware of Micatone and presented the band on a festival for contemporary German art in Algiers.

The band was on tour through clubs and concert halls in Germany and other European countries.

 

12 DECEMBRIE 2015

SOUNDSVILLE: Alberto Marsico, Lars Kutschke, Gio Rossi

trio-main

Trio Soundsville înseamnă: Alberto Marsico-orgă (Italia), Gio Rossi-tobe (Italia), Lars Kutschke-chitară (Germania).

Alberto Marsico este un renumit organist italian, cu o experiență de peste 30 de ani! Cu concerte la cele mai mari festivaluri de jazz și blues din lume, Alberto Marsico ajunge pentru prima dată și în România!

Gio Rossi este unul dintre cei mai renumiți toboșari din lume. Și-a câștigat reputația în urma colaborărilor cu renumiți artiști de talie mondială: Joey de Francesco, Sugar Ray Norcia, Alex Schultz, Larry Taylor, Lynwood Slim, MZ Dee, Finis Tasby.

Lars Kutschke revine la Brașov, după ce anul trecut a urcat pe scena Brasov Jazz&Blues Festival alături de Sharrie Williams.

Concertul va avea loc sâmbătă 12 decembrie 2015 la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov!

 

Sonny and his Wild Cows

sonny3

Sonny a.k.a. "Mr. Rhythm-and-Blues" (born 1983, Sopron, Hungary), singer and guitar player, one of the most remarkable rhythm and blues acts in Europe today, speakin' of the original 1940's - 50's style rhythm and blues.

He debuted on stage in 1998, started alone first, with acoustic kind of country blues, then he played with loads of different groups over the years (Blue S. Trio, Big Fat Chubby, Mystery Gang, Gál Csaba Boogie, Little G. Weevil, Raw Hide, Spo-Dee-O-Dee, Palermo Boogie Gang, Mark Tortorici, Rhythm Sophie, Tom Stormy Trio, Ed Philips, just to name a few).

Wild and extraordinary, rockin' rhythm and blues, these are Sonny and his Wild Cows. :)

 

Duke Robillard feat. Alex Shultz

s974737546559644451_p23_i1_w2400

Line up:
Duke Robillard - voce/chitară
Alex Schultz - chitară
Bruce Bears - pian/orgă/voce
Brad Hallen - bass
Mark Teixeira - tobe

**********

Celebrul chitarist american de blues, DUKE ROBILLARD, ajunge pentru prima dată în România la BRASOV JAZZ & BLUES FESTIVAL!
Cu o carieră muzicală de aproape 40 de ani, Duke Robillard a colaborat de-a lungul timpului cu numeroși artiști de talie mondială: Joe Louis Walker, Todd Sharpville, Tom Waits, Bob Dylan.

**********

Născut la New york, Alex Schultz a avut de la o vârstă fragedă contact cu moștenirea puternică jazz a orașului natal. A studiat chitara cu George Barnes și la Berklee College of Music în Boston
Cu o carieră muzicală de aproape 20 de ani, Alex Schultz a împărțit scena cu nume precum Jerry Lee Lewis, Albert Collins și alte nume mari.

**********

DUKE ROBILLARD BAND feat. ALEX SCHULTZ - sâmbătă, 12 decembrie 2015 la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov.

Articole despre “Brasov Jazz and Blues Festival 2015”

5 lucruri tampite pe care le poti face în Brasov

Mă gândeam eu așa, cam cum ar fi să mă trezesc într-o dimineață cu chef de senzațional, și să mă plimb pe străzile Brașovului în speranța că îmi satisfac nevoia de adrenalină, până la saturație. Am rămas uimită de propriile-mi idei, de propria-mi imaginație. Cred totuși că nu e neapărat nevoie să le încerce cineva, însă pot fi idei...

04/12/2015
1633
Program eveniment Brasov Jazz and Blues Festival 2015
     
10 decembrie 2015, joi
ora 19:00
Locatie:
Teatrul Dramatic

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive
Newsletter

Vrei sa primesti ultimele noutati si evenimente din Brasov? Nu iti ramane decat sa completezi formularul de mai jos, iar de restul de ocupam noi

Nume, Prenume
Adresa de email
Sunt din Brasov
Sunt de acord cu termeni si conditiile acestui site
Iti spunem ca sa stii

Vine, vine!! Primavara!

Desi azi ne-a cam ametit cu vantul puternic, pe alocuri caldut, primavara este in Brasov de cateva zile. Nu ne suparam pe ea pentru ca ne zboara palaria si esarfa cand iesim din casa, mai ales ca ne imbuneaza cu tamaioarele parfumate, care ne zambesc de pe marginile aleilor. Capricioasa ca intotdeauna, e uneori mai rece si ne conduce elegant intr-un barulet din centrul orasului. Hmm..cred ca de-...

20/03/2014
1212
Zacusca Labs © 2006 - 2021 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri