Loc învăluit în mister, puct central de atracție pentru Brașov iată cinci lucruri neștiute despre Biserica Neagră, lucruri la care poate te-ai gândit sau poate nici măcar nu le-ai observat.
Copilul de pe cornișă este poate cel mai evident element de pe întreaga clădire, statiua care iese în evidență cel mai ușor, dar care este învăluită totuși în mister. Sunt diverse legende legate de acest copil care se presupune că ar fi fost ucenicul unui meșter care lucra la ridicarea bisericii. Se spune fie că ar fi căzut de cornișă, fie ar fi fost împins chiar de meșter. Există chiar și o legendă asemănătoare cu cea a Meșterului Manole care l-ar fi sacrificat pe tânăr.
Numărul variabil al sfinților. Se spune că poți număra sfinții de pe coloanele Bisericii Negre dar niciodată nu vei număra de două ori la fel de mulți. Asta este o provocare mai ales pentru turiști care vor să dezmintă acest mister.
Osuarul călugărilor. Se presupune că sub Biserica și sub Piața Sfatului sunt o serie de grote în care se află osuarul unor călugarilor din Evul Mediu, dar care este interzis accesului public datorită riscului mare de accidentare.
Ușa mică din partea laterală a Bisericii Negre dinspre Liceul Honterus se presupune că ar fi fost folosită de către femeile lăuze sau la menstruație și este așa de joasă tocmai pentru ca acestea să intre cu capul plecat în biserică.
Cel mai lung traseu vertical al unei loc de cult din estul Europei se află la Brașov și este reprezentat de turnul Bisericii Negre care măsoară 65 de metri.
Biserica Neagră este obiectivul turistic central al Brașovului care adună lume de pretutindeni. Învăluită în mister acestea au fost cinci lucruri neștiute despre Biserica Neagră.