5 lucruri nestiute despre Biserica Neagra

2015-07-21
0
0
0

Loc învăluit în mister, puct central de atracție pentru Brașov iată cinci lucruri neștiute despre Biserica Neagră, lucruri la care poate te-ai gândit sau poate nici măcar nu le-ai observat.

  1. Copilul de pe cornișă este poate cel mai evident element de pe întreaga clădire, statiua care iese în evidență cel mai ușor, dar care este învăluită totuși în mister. Sunt diverse legende legate de acest copil care se presupune că ar fi fost ucenicul unui meșter care lucra la ridicarea bisericii. Se spune fie că ar fi căzut de cornișă, fie ar fi fost împins chiar de meșter. Există chiar și o legendă asemănătoare cu cea a Meșterului Manole care l-ar fi sacrificat pe tânăr.

  2. Numărul variabil al sfinților. Se spune că poți număra sfinții de pe coloanele Bisericii Negre dar niciodată nu vei număra de două ori la fel de mulți. Asta este o provocare mai ales pentru turiști care vor să dezmintă acest mister.

  3. Osuarul călugărilor. Se presupune că sub Biserica și sub Piața Sfatului sunt o serie de grote în care se află osuarul unor călugarilor din Evul Mediu, dar care este interzis accesului public datorită riscului mare de accidentare.

  4. Ușa mică din partea laterală a Bisericii Negre dinspre Liceul Honterus se presupune că ar fi fost folosită de către femeile lăuze sau la menstruație și este așa de joasă tocmai pentru ca acestea să intre cu capul plecat în biserică.

  5.  Cel mai lung traseu vertical al unei loc de cult din estul Europei se află la Brașov și este reprezentat de turnul Bisericii Negre care măsoară 65 de metri.

Biserica Neagră este obiectivul turistic central al Brașovului care adună lume de pretutindeni. Învăluită în mister acestea au fost cinci lucruri neștiute despre Biserica Neagră.

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

Deschide usa, Brasov!
Onorat gazde de casă Viță de persoană aleasă Sunt trimis ca vestitor De la-al nost' poruncitor Dacă dumneavoastră binevoiţi Colinda noastră s-o primiţi Primiţi colinda ori nu? “   Dragi braşoveni, deschideţi uşa colindătorilor, deschideţi uşa şi sufletul către tradiţii, către datinile care ne fac zilele de Crăciun cu adevărat speciale. În seara de ajun nu vine doar Moş Crăciun, vin colindătorii precum păstorii la ieslea lui Isus, vin cu cântece şi urări de bine pentru a serba împreună atât cu cei dragi cât şi cu cei străini bucuria naşterii Domnului. S-a dat startul la colinde… În seara de 18 Decembrie , orga Bisericii Neagre a tăcut şi a ascultat serioasă voci minunate de copii ce au cântat în şapte limbi. Va veni şi rândul ei, la cumpăna dintre ani, în seara de 31, când va concerta alături de alte instrumente spre deliciul publicului meloman. Există oameni în Braşov care încă organizează şezători. De curând, pe 19 decembrie, langă Cetatea ţărănească de la Prejmer, la Pensiunea Diana s-au întâmplat lucruri minunate: s-au cântat colinde, s-a ţesut, s-a cusut şi s-au gătit bucate delicioase. Observ prezenţa "caprelor" şi a "urşilor" prin oraş. I-am văzut de două ori şi pe trompetiştii îmbrăcaţi în Moş Crăciun, dar nu am zărit nicăieri grupuri de colindători, colindători îmbrăcaţi în port naţional şi alături de care să mormăi şi tu în gând sau cu voce tare o colindă. O fi prea devreme… Observ cu tristeţe in ultimii ani că nu toţi vecinii mei deschid uşa celor de vin să-i colinde, nici măcar copiilor. Urât! Foarte urât zic eu... Nu contează ce le dai acelor copii (fructe, bomboane, prăjiturele), contează să le deschizi uşa, să-i primeşti zâmbind şi să surâzi în inima ta privindu-i cum încearcă să-şi ia rolul în serios. Să nu-mi spui că nu eşti acasă , că sărbătoreşti ajunul în baruri şi cafenele Braşov. Asta nu prea cred… Pe mine Crăciunul mă duce cu gândul la copilărie. Nu conta dacă zăpada era de un metru, dacă crăpau pietrele de ger, noi copiii era musai să colindăm. Distracţia era maximă, eram mulţi, de vârste diferite şi ne purtam unul altuia de grijă. Şi am făcut asta şi când eram mai măricei, pe la liceu. Ne întâlneam lângă parcul Livda Poştei Braşov şi plecam pe un traseu clar stabilit, când pe jos, când cu autobuzul până ne colindam toţi părinţii. În timp, şi ora întoarcerii acasă s-a decalat… Ce vremuri! Apoi a urmat facultatea, alţi colegi, dar fără colinde. De ce? Nu ştiu… Uşa am deschis-o mereu, e o lege nescrisă la noi în casă. Acum merg iar cu colindul. De vină e un puşti isteţ alături de care retrăiesc (în alt mod, ce-i drept) colindatul de Crăciun. Îl învăţ de acum să colinde şi să primească colindători, să deschidă uşa fără teamă, cu bucurie pentru a menţine vie o tradiţie.   Deschide uşa creştine, deschide uşa braşovene că venim la tine. Nu vrem să ne dai nimic, vrem doar să-ţi aducem aminte “Dar nu uita, când eşti voios. Române, să fii bun”. Crăciun fericit...
2015-12-28
1725
0
0
Week-endul nu trece fara o experienta frumoasa
Akhir minggu berlalu dengan baik, dengan kegiatan yang santai, menyenangkan, dan intelektual. Akhir pekan ini di timeline facebook ada status yang ditampilkan, check-in, dan sering gambar, menunjukkan teman-teman kita berpartisipasi di Museum Night, sebuah acara yang berlangsung setahun sekali. Acara ini adalah acara besar, tidak hanya lokal, sebagai bagian dari proyek European Night of Museums, sebuah proyek yang diprakarsai oleh Kementerian Kebudayaan dan Komunikasi di Perancis, tahun ini telah menjadi edisi kesepuluh. Pada saat yang sama, acara ini disponsori oleh UNESCO, Dewan Eropa dan Dewan Museum Internasional. Selain itu, sekitar 3000 museum di Eropa merayakan malam sihir ini. Akhir pekan ini di Brasov, orang-orang yang penasaran dan pecinta seni telah menikmati jalanan kota yang tenang, melakukan tur ke museum yang ada. Hal yang paling menggembirakan adalah ketika Anda melihat bahwa pengunjung yang bergairah bukan hanya penduduk setempat, tetapi juga wisatawan, sekelompok anak muda yang melakukan perjalanan sehari mengunjungi museum di Brasov akhir pekan ini.   Dan di daerah ini, kami memiliki apa yang ditawarkan kepada wisatawan! pendamping istanbul...
2014-05-19
1855
0
0

Vezi si alte articole

In sfarsit, weekend…
Cine iubeste ziua de vineri sa ridice mana sus!
Placinte moldovenesti
Th3G0df4th3r WAS HERE! 86104f1ddd32f1b2378b57ce10a87a3b

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2023 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri