Brașovenii nu se irită ușor, dar și când îi calci pe nervi, e posibil să aprinzi în ei flama mâniei și să îți dorești să fugi. Departe. Și pentru totdeauna. Și dacă nu știi cum să îi superi sau unde să găsești brașoveni furioși, îți dăm noi niște idei:
1. Brașovenii detestă cozile lungi, în special dacă acestea se formează la electrica, fisc, bancă sau supermarketuri. Probabil ești obișnuit cu ideea că brașovenii sunt calmi, molcolmi și răbdători. Da, chiar așa sunt, până îi așezi la coadă. Atunci își amintesc de toate neajunsurile lor, iar casierițele devin cei mai mari dușmani. Ți se pare neobișnuit să auzi un brașovean înjurând de toate cele, de la mamă, la cei mai sfinți dintre sfinți? Așează-te la coadă și ai puțintică răbdare. Și dacă vrei să nu mai scapi cu viață, așează-te în fața lor la coadă. Ha.
2. Brașovenii nu suportă bucureștenii. Și nu doar că nu îi suportă, însă dau vina pe ei și dacă văd un muc de țigară pe aleea principală a parcului. E drept că în traficul din Brașov, foarte liniștit și ordonat, e nevoie de un singur bucureștean ca să se apese zeci de claxoane ascuțite, însă de multe ori, invocarea bucureștenilor e doar o scuză pentru tot ce merge rău în acest oraș.
3. Dacă vrei să superi un brașovean, întârzie la o întâlnire importantă. Din ăi mai liniștiți, brașovenii care așteaptă partenerul de discuții ce pare să nu mai ajungă, devin cei mai irascibili și agitați. Și nu ratează nici o ocazie de a mustra întârziatul, găsind motive cu care chiar răsucesc cuțitu-n rană: am „înghețat de frig”, am dureri cumplite de stomac de foame ce mi-e, pierd o altă întâlnire programată peste 15 minute și multe asemenea, invenții specifice pseudo-enervatului.
4. Nu servi niciodată un brașovean cu bere caldă. Nu de alta, dar te trimite fără regrete de unde ai ieșit, și evident la congelator, să o lași acolo vreo 10 minute, că doar omul vrea bere, nu ceai de hamei. Nu întinde coarda, că după multe beri sigur își amintește de jignirea ce le-ai adus-o și îți vor repeta greșeala până îi dai afară.
5. Brașovenii detestă drumurile în secuime. Cum îi plimbi prin Covasna și împrejurimi, cum își amintesc că îs mari patrioți și că au cerut ei o pâine într-un magazin din Sfântu Gheorghe și vânzătoarea nu voia să vorbească limba română. Apoi îți povestesc o întâmplare porcoasă despre reacția lor, umflându-se în pene. Și în final, se opresc pe marginea drumului, tot în secuime, să cumpere cartofi, ceapă de apă, pâine pe vatră și clasicul kurtos. Pentru că asta înseamnă să fii brașovean mafiot.
Și ar mai fi multe și mărunte, însă le-am ales pe astea, rememorând ultimele momente la care am asistat la scenele făcute de brașoveni furioși. Este un deliciu să analizezi reacțiile brașovenilor, care trec pe neașteptate de la un calm impenetrabil, la o furie dezlănțuită. Și dacă Brașovul ar fi pentru tine o oază de relaxare, încearcă să eviți totuși și trasportul în comun, dacă vrei să rămâi în starea dorită. Vei afla în curând de ce.
Parcul Central Nicolae Titulescu
Parcul Central Nicolae Titulescu este cireasa de pe tort a ...mai multe detalii
Parcul Rudolf
Parcul Rudolf a fost locul destinat pentru plimbarea ...mai multe detalii
Parcul Sportiv Brasov
Parcul Sportiv Brasov a lasat in urma denumirea de Parcul ...mai multe detalii
Piata Unirii
Centrul vechi al Brasovului capata o identitate si un ...mai multe detalii