Aeroclubul Teritorial Brasov (Ghimbav)

Aeroclubul României (Iosif Silimon) este unitate centrala de aeronautica civila si sportiva, precum si unitate sportiva de performanta cu profil aeronautic cu drepturile si atributiile ce decurg din aceasta calitate, în conformitate cu legislatia în vigoare.

Aeroclubul Romaniei functioneaza ca institutie publica finantata de la bugetul de stat, are personalitate juridica, iar în compunerea sa intra un numar de 15 aerocluburi teritoriale, ca subunitati fara personalitate juridica, unul dintre acestea fiind Aeroclubul Teritorial Brasov, care isi desfasoara activitatea în doua locatii, respectiv Aerodromul Sânpetru (LRSP) si Terenul de Zbor Ghimbav.

   Aeroclubul României este unitate centrala de aeronautica civila si sportiva, precum si unitate sportiva de performanta cu profil aeronautic cu drepturile si atributiile ce decurg din aceasta calitate, în conformitate cu legislatia în vigoare.

   

   În cadrul Aeroclubului Teritorial Brasov functioneaza 5 sectii aeronautice, unde se poate opta pentru o serie de cursuri aviatice, cele doua unitati din judetul Brasov oferind atât suportul teoretic cat si practic pentru urmatoarele activitati:


   1. Aeromodelism

   Sectia de aeromodelism din cadrul Aeroclubului teritorial Brasov (Iosif Silimon) a fost înfiintata în anul 2010 luna mai, ca urmare a nevoii de diversificare a activitatilor aeroclubului României, în contextul în care aceasta activitate poate fi considerata ca fiind primul pas în descoperirea tainelor aviatiei.
   Sectia de aeromodelism juniori este afiliata la Federatia Româna de Modelism sectia Aeromodele din acelasi an 2010. Activitatea sectiei se desfasoara la aerodromul Sânpetru si aceasta consta în formarea si aprofundarea abilitatilor necesare pentru pilotarea aeromodelelor radio comandate (RC) si a aeromodelelor captive. Baza materiala este în continua dezvoltare, astfel ca la ora actuala exista materiale de zbor suficiente pentru cei 10 membrii înscrisi, plus o pista special amenajata pentru decolare-aterizare a aeromodelelor RC.
   Scopul principal al acestei activitati este, familiarizarea copiilor si tinerilor membri cu cerintele aviatiei moderne si descoperirea de la vârste fragede a potentialilor piloti de aeronave.

   2. Planorism

   Activitatea de planorism se desfasoara în ambele locatii, avand un suport tehnic compus din doua automosoare (un automosor TOST la Sânpetru si un automosor RABA la Ghimbav), ambele dotate cu echipamente SKYLAUNCH, un avion remorcher PZL-104 Wilga, planoare de scoala IS28B2, planoare de antrenament precum si performantele IS29D2, Iantar, Discus. Anual, în perioada octombrie – decembrie, la Aeroclubul Teritorial Brasov se organizeaza competitii de zbor în curenti ondulatorii, zborurile din aceasta categorie efectuandu-se preponderent în zona masivelor muntoase Bucegi si Piatra Craiului .
Aeroclubul Teritorial Brasov a fost de asemenea gazda multor competitii de nivel national sau international, cea mai reprezentativa fiind etapa de calificare a FAI Sailplane Grand Prix 2011.

   3. Zbor cu aeronave ULM

   Instructia la aceasta disciplina se realizeaza pe aeronave ULM de tipul Festival sau Ikarus C42, elevii obtinând la final calificarea de pilot ULM. Instructia în zbor cu aceste aeronave se efectueaza în prima faza pe Terenul de Zbor Ghimbav si se continua, simultan si pe Aerodromul Sânpetru. Tot de pe aceste aerodromuri, pilotii licentiati pot efectua raiduri de instructie sau de antrenament spre diverse aerodromuri sau terenuri de zbor de pe teritoriul tarii.

   4. Zbor cu aeronave cat. IV

   În cadrul acestei discipline, cursantii pot obtine calificarea de pilot privat (PPL-Privat Pilot Licence) pe aeronave de Cat. IV de tipul IAR-46S si Zlin 142. De asemenea, cei care detin cel putin calificarea PPL pot învata si obtine autorizatia pentru zborul acrobatic pe aeronave Zlin 526, Zlin 142 si Extra 300S, iar pilotii profesionisti detinatori ai calificarii CPL pot obtine autorizatia de pilot remorcher sau lansari parasutisti.

   5. Parasutism

   În cadrul acestui sector se poate urma un curs de calificare parasutist. Tot aici, parasutistii licentiati care nu sunt membri ai lotului judetean al Aeroclubului Teritorial Brasov pot efectua, contra cost, salturi corespunzatoare calificarilor pe care le detin.
Aeroclubul Teritorial Brasov are în dotare parasute de scoala MANTA 290, MANTA 240, SOLO si PILOT, parasute de înalta performanta PARAFOIL precum si parasute tandem SIGMA.


Infrastructura

   Cele doua infrastructuri de aerodrom – Ghimbav si Sânpetru – sunt dotate cu câte o sala de cursuri a 20 locuri fiecare, birouri de briefing, internet, sala de pliaj, vestiare, spa?ii de cazare (cu un total de 90 locuri) precum si cu doua bucatarii si salile de mese aferente.
Cele trei hangare (din care doua renovate recent) pun la dispozitia detinatorilor de aeronave spatii de hangarare, aceste locatii fiind autorizate conform Reglementarii EASA Part M/F pentru efectuarea de activitati de mentenanta tehnica la aeronave, efectuata de personal calificat conform Reglementarii PART 66.
      Cei interesati, cu vârste cuprinse între 16 si 23 de ani, beneficiaza de gratuitate indiferent de tipul de activitate pentru care opteaza, aeroclubul oferind de asemenea si cursuri contra cost pentru persoanele interesate care nu se încadreaza în baremul de vârsta stabilit.
   În calitate de sportivi legitimati ai aeroclubului, în urma absolvirii cursurilor si obtinerii brevetului, elevii au ocazia de a participa si la o serie de competitii aeronautice de nivel national sau international.
   Aeroclubul Teritorial Brasov se mândreste cu numeroase premii câstigate atât de sportivii legitimati ai acestei unitati cât si de pilotii angajati si voluntari care activeaza aici.
   Aeroclubul Teritorial Brasov îsi deschide portile la începutul fiecarui an cât si pe parcursul acestuia pentru noii aspiranti în domeniul aeronautic, cât si pentru perfectionarea membrilor existenti, ducând mai departe cu profesionalism si devotament o traditie care dainuie de decenii la Brasov.

Program
Ziua Ora deschidere Ora inchidere
luni 10:00 17:00
marti 10:00 17:00
miercuri 10:00 17:00
joi 10:00 17:00
vineri 10:00 17:00
sambata 10:00 18:00
duminica 10:00 18:00
ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Club Arta
Biserica Evanghelica din Cristian
Biserica Sfantul Bartolomeu
Biserica Fortificata din Codlea
Cetatea Neagra Codlea

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : Ghimbav, str. Aeroportului nr. 2, cod 507075, jud. Brasov.

Email : click aici pentru a trimite mail
web : click aici
Localizare pe harta
 
Zacusca Labs © 2006 - 2022 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri