Tur al arhitecturilor

Si poate ca primul lucru care iti suresciteaza creierul atunci cand te afli intr-un oras este imaginea cladirilor inconjuratoare. Acele stiluri arhitecturale de

Si poate ca primul lucru care iti suresciteaza creierul atunci cand te afli intr-un oras este imaginea cladirilor inconjuratoare. Acele stiluri arhitecturale definite de ani buni care efectiv te lasa cu gura cascata si capul dat pe spate in momentele privirii si admirarii lor.

O constructie care sta ca marturie a puternicului rol comercial pe care l-a avut Brasovul este Casa Hirscher. Construita in anul 1545, cladirea cu dimensiuni iesite din tiparele acelei perioade, a reprezentat punctul de desfacere al marfurilor breslasilor brasoveni. Si pentru ca Brasovul este un oras de legenda, una dintre legende este imortalizata chiar pe frontul casei unde este vizibil portretul unei vaduve impreuna cu fiica sa.

Tot in renumita Piata Sfatului este si casa memoriala a marelui compozitor roman Gheorghe Dima. Sub acoperisul Casei Memoriale Gheorghe Dima stau bine pastrate partiturile, mobilierul, pianul, afisele de concert precum si alte obiecte personale ale compozitorului, dirijorului si pedagogului roman.

Una dintre casele cu trecut istoric insemnat este si Casa Johannes Honterus, casa ce a luat numele umanistului sas Johannes Honterus, o figura ilustra pentru Brasovul medieval. In memoria umanistului care a dat un plus de valoare Brasovului a fost construita, la 400 de ani de la nasterea sa, o statuie amplasata in curtea Bisericii Negre.

Indepartandu-ne nitelus de Piata Centrala, identificam mai la vale un parculet in care lumea se poate destinde, privind, pe cele cateva bancute si alei, cea mai veche fantana arteziana de acest tip din Brasov. Fantana din centrul Parcului Rudolf are o inaltime de 2,5 metri si circumferinta de 4,8 metri si suporta cu stoicism bliturile celor care stau pe marginile ei si se pozeaza.

ce este aceasta optiune ?
Fotografii circuit

Locatii din apropiere

Hotel Esprit
Zboruri in tandem cu parapanta

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Locatii circuit
Durata circuit :
Locatii circuit : Casa Hirscher, Casa Johannes Honterus, Casa Memoriala Gheorghe Dima, Parcul Rudolf
Localizare pe harta
 
Zacusca Labs © 2006 - 2022 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri