Th3G0df4th3r WAS HERE! 86104f1ddd32f1b2378b57ce10a87a3b

2015-07-21
0
0
0

10 lucruri pe care le poți face vara în Brașov

Anotimpul cald aduce după sine și nevoia ca oamenii să fie mai activi. Astfel, în continuare vedem zece lucruri pe care le poți face vara în Brașov.

  1. Cicloturismul este foarte dezvoltat în Brașov. Aici oamenii pedalează în oraș dar și off-road prin pădurile din împrejurimi. Partea bună e că niciodată nu ai cum să te rătăcești. Toate drumurile duc spre centrul vechi.

  2. Echitație se poate face în Poiana Brașov dacă vrei să fii mai aproape de oraș. Dacă îndrăznești mai sunt centre de acest fel și în localitățile din împrejurimi precum Râșnov și Bran.

  3. Drumeții. Sunt zeci de trasee pe care poți merge vara, fie că vrei să ajungi la Vârful Tâmpa, la Pietrele lui Solomon sau pe Piatra Mare. Timp să ai la dispoziție să le poți parcurge pe toate.

  4. Skydiving și zbor în tandem cu parapanta. Poți vedea Brașovul de la înălțime. Că decizi să decolezi de Vârful Bunloc sau să te arunci dintr-un avion vei avea parte de o experiență de neuitat.

  5. Bungee jumping se poate face în Râșnov, localitate la 30 de minute de Brașov, spre Cheile Râșnoavei. Curaj să ai să te arunci de la 140 de metri înălțime.

  6. Tabere de meditații și ateliere de cultură asiatică se organizează frecvent în Poiana Brașov și uneori în Piața Sfatului. Astfel ai ocazia inedită să te relaxezi cunoscând o cultură nouă.

  7. Festivalurile sunt în vogă vara în Brașov. Mare parte din ele se organizează în Poiana Brașov, unde se montează mai multe scene. Cu siguranță vei găsi muzică pe placul tău, locul unde te poți distra cu oameni frumoși.

  8. Concertele sunt nelipsite. Fie că e vorba de concerte în aer liber în Poiana Brașov sau în Piața Sfatului, fie de concerte în baruri și cluburi, acordurile trupelor mici și mari răsună vara în Brasov.

  9. Evenimente culturale. Vara este momentul în care arta iese în stradă în cadrul unor evenimente care prind din ce în ce mai mare amploare. Festivalul FatzaDA și Bohemian Square sunt două astfel de evenimente la care timp de câteva zile nu te vei plictisi garantat.

  10. Viața de zi și viața de noapte. Important e să surprinzi Brașovul atât pe timp de zi dar si pe timp de noapte. Ziua îți poți petrece timpul pe terase sau în numeroasele localuri, iar noaptea te poți distra în cluburile care răsunp până în zori.

Dacă e vară cu siguranță nu te vei plictisi în Brașov. Ai atât de multe activități din care poți alege. Nu refuza nimic din ce ți se poate oferi. Acestea au fost doar zece lucruri pe care le poți face vara în Brașov.

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

Fii în formă zilnic în Brașov!
Fi în formă zilnic în Brașov! Brașovul este locul nemaipomenit unde poți fii în formă zilnic fără să petreci ore întregi în sala de fitness și totuși să te bucuri de natură și de aer proaspăt.  Fiind oraș montan, sporturile de iarnă sunt cele mai cunoscute și cele mai căutate. Poiana Brașov este cea mai frecventată locație în fiecare anotimp rece, și locul unde poți arde calorii distrându-te într-o atmosferă plăcută. Asta nu înseamnă că vara nu poți face puțină mișcare. Fie că e vorba de drumeții pe numeroasele trasee montane, fie că e vorba de sporturi extreme precum downhill bikeing, în Brașov ai ce să faci și, cel mai important, unde să le faci. Numeroasele poteci spre Vârful Tâmpa, drumul spre Pietrele lui Solomon, drumul vechi spre Poiana Brașov sunt trasee ideale pentru drumeții și alergări montane. Acestea sunt prileje pentru brașoveni de a se întâlni cu prietenii și de a face puțină mișcare în natură. Daca vrei să rămâi mai aproape de oraș, faci jogging pe străduțele și aleele de după zidurile vechi ale cetății. Zona După ziduri și Sub Tâmpa sunt cunoscute pentru activități în aer liber. Orice variantă ți se potrivește, fi în formă zilnic în Brașov...
2015-07-21
1732
0
0
Pe drumuri de munte (aproape de Brasov)
O duminica frumoasa, fara pic de nori, nu poate trece neobservata in fata ochiului ager al brasoveanului. Mai ales ca Brasovul este numit (de Bacovia Minulescu), "orasul unde ploua de trei ori pe saptamana". Si pe buna dreptate, caci anul asta vreme tare capricioasa am avut. Oricum, nici noi nu ne-am lasat mai prejos, astfel incat am pornit intr-o mica drumetie, ca sa vedem ce se mai intampla in zona. Nu in orice zona, ci intr-una unde am aflat ca se intampla niste "nazdravanii" aparte. La canionul 7 Scari, din masivul Piatra Mare. Nu mica ne-a fost uimirea cand ajunsi la Dambul Morii (mare pacat de hanul cu acelasi nume, lasat de izbeliste....) am descoperit ca locurile de parcare erau ocupate demult, iar lumea mergea spre umbra, cu mic - cu mare, cu foarte mult avant. Un lucru excelent care contrabalanseaza acest "narcisism automobilistic" este ideea municipalitatii de a introduce o linie de autobuz pana in Timisul de Sus (17 barat), care evident, are statie si la Dambul Morii. Urcusul probabil ca il cunoasteti destul de bine, nu este unul greu, acesta serpuind valea prin care curge paraul Sipoaia. Ei, tot drumul am fost intampinati de turisti, care dintre care mai veseli si mai bine dispusi, dar in spiritul muntelui. Pe masura ce urcai, acolo unde odinioara vedeai mult fum de la gratare si mici, acum era doar pajiste si aer curat. Si curatenie, semn ca brasoveanul si turistul au inceput sa aibe trai bun cu natura. Dar foarte interesant, mersul in natura a inceput sa se faca in masa, astfel incat pe tot drumul am avut senzatia ca suntem pe strada Republicii, si ca lipsesc doar terasele. Ocolul silvic Sacele a amenajat si locuri de gratare pe aici, pe colo, prin locurile esentiale, insa mai presus de asta..... mai presus de asta, au trantit prin padure o mega tiroliana. Spectaculoasa.... trecand prin paduri, cascade, poteci, tiroliana de la 7 Scari se prezinta amatorului de senzatii tari cu 1928m de cablu efectiv, dintr-un total de 2100m, care tine cont si de ancorarea puternica a cablurilor. Distanta maxima la care traversezi este undeva in jur de 15-17 metri, asa ca iti poti face o idee destul de buna despre cum este sa zbori. Pretul anuntat este de 40 de lei, in care primesti toate hamurile si cele necesare practicarii acestui sport.  Astfel incat, dupa o asa experienta, daca o mai cuplezi si cu intratul in canion, care mai presupune un cost de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, elevi si strudenti, o zi in care poti sa te simti liber, poate sa aibe loc in acest mic colt de munte. Si unde mai pui ca la anul, in Prapastia Ursilor, cei de la ocolul silvic Sacele, impreuna cu Salvamontul, vor sa faca o via ferrata. Asteptam cu sufletul la gura! Pana atunci insa, va recomandam, daca vreti si un pic de liniste, un pic de fosnet al frunzelor si de susurat al apelor, sa incercati acest traseu si in timpul saptamanii. ...
2014-09-01
2355
0
0

Vezi si alte articole

La brat cu natura
Specialitati libaneze
Schimba titlul
Cuvinte despre prietenie

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri