Oamenii Brasovului – expozitie de acuarela

2014-09-16
0
0
0

Oamenii Brasovului (expozitie de acuarela) este evenimentul care are loc la Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului pe toata perioada lunii septembrie. Mai multe detalii precise despre aceasta activitate nu vrem sa oferim, ci ne propunem doar sa ne imaginam impreuna ce putem descoperi dincolo de pensule, acuarele, planse, culori, apa, toate combinate laolalta.

Ne imaginam cum ca brasovenii de ieri, de azi, de maine sunt surprinsi in felurite ipostaze de catre maiastra artista brasoveana Veronica Bodea Tatulea. Orice privire cat de cat delicata si iubitoare a orasului Brasov nu ar trebui sa ocoleasca asemenea portrete schitate in culori fel si fel. Ne asteptam ca expozitia de acuarela sa dezbrace de expresiile cotidiene chipurile oamenilor Brasovului si sa lase spre descoperire imaginea nealterata a veritabilului om al muntelui. Consideram ca se cuvine sa faceti astfel de vizite la muzee (ori de cate ori se iveste prilejul vreunei expozitii), pentru a invata mereu ce este multumirea. Concret, sa fiti multumit pentru ca ochii au avut ocazia de a admira portrete care mai de care mai reprezentative pentru comunitatea locala si sa fiti multumiti ca avem oamenii care acorda interes si importanta prin harul cu care au fost inzestrati si-si astern prin acuareala propriile perceptii.

Acum, dupa ce am strabatut cu gandul impreuna ce ar putea aceasta expozitie sa gazduiasca, ne-am dori teribil sa credem ca v-am determinat sa purcedeti spre Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului si sa va pierdeti complet printre chipurile pictate de precizia si exactitatea unei adevarate artiste. Asadar, pasiti afara din casa si incapatanati-va sa luati contact direct cu un alt soi de experienta din care sa faceti un indicativ de baza in aprecierea Oamenilor Brasovului.

Galeria foto

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

Tu in ce nuante iti conturezi zilele si noptile?
Ziua buna se cunoaste de dimineata, asa ca bine este sa ne gandim de la primele ore la culorile care vor domina intreaga zi. Astazi celebram Ziua Internationala a poeziei si fiecare dintre noi isi poate colora ziua cu nuante vii de versuri si rime, citindu-si poeziile preferate, pe cea mai frumoasa banca dintre banci, din primul parc ce-i iese in cale. Ar fi mare pacat sa ne petrecem ziua intreaga in casa, cand soarele a decorat tot orasul in galben stralucitor. Spre seara cand galbenul va fi incet, incet inlocuit de albastru inchis, vine randul nostru sa impodobim cu prezenta noastra locuri ca New York Café, For Sale Pub, unde putem schita alaturi de prieteni dragi planuri de viitor frumoase. Indragostitii isi pot creiona din priviri sentimentele, ca odinioara, in Festival 39, iar pentru cei mai mari petrecareti, avem o surpriza: in seara aceasta, in Sofa Club, se organizeaza petrecere cu bratari rosii, galbene si verzi. Mai mult, tuturor participantilor le vor sclipi ochii de la vopseaua neon, bete, ochelari, mingi, toate fluorescente   Oare ce inseamna culorile diferite ale bratarilor...
2014-03-21
1794
0
0
Brasovul intr-o piesa de teatru
 Brasovul a permis si incurajat intotdeauna viata culturala, ce a capatat o structura bine conturata in ultimii ani, fapt ce alimenteaza evolutia locurilor unde sunt puse in scena piese de teatru. Astfel  “Teatrul Sica Alexandrescu”, numit si “Teatrul Dramatic”, si “Centrul Cultural Reduta” sunt principalele atractii in Brasov pentru iubitorii de dramaturgie, desi au inceput sa fie organizate evenimente ce includ piese de teatru si in alte localuri. Teatrul “Sica Alexandrescu”  a fost infiintat in anul 1946 si a primit de-a lungul timpului mai multe denumiri: “Teatrul Poporului”, “Teatru de Stat”, apoi “ Teatrul Dramatic” si doar in 1994 a primit denumirea sub care este cunoscut si astazi: “Teatrul Sica Alexandrescu”. Teatrul din Brasov isi desfasoara activitatea intr-o cladire mare, punand la dispozitie doua sali: o sala mare, care are o capacitate de 750 de personae s sala mica “Studio 82” , cu o capacitate de pana la 60 de personae. Un plus pentru teatrul din Brasov este faptul ca realizare in jur de 8 premiere pe perioada unei statiuni. Centrul Cultural Reduta a luat nastere dintr-o sala infiintata in anul si care servea drept sala atat pentru spectacolele de teatru si muzica dar si pentru baluri, iar numele i-a fost atribuit dupa o vestita sala din Viena. In prezent, centrul dispune de o sala de spectacole cu un numar de 370 de locuri, prevazuta cu sisteme de sonorizare si iluminare moderne, potricvite spectacolelor de teatru, muzica, dans, conferinte, lansari de carte si diverse activitati educative. Pentru a completa si a diversifica, in orasul Brasov sunt organizate diverse festivaluri de dramaturgie si alte evenimente correlate domeniului. Inca de acum cateva zile in cadrul Centrului Cultural Reduta se desfasoara proiectul “Saptamana Comediei”, pana in data de 18 mai. Pentru toti cei care nu au reusit inca sa ajunga la una dintre piesele unora dintre cele mai cunoscute trupe de teatru, si unii din cei mai cunoscuti actori...
2014-05-15
2394
0
0

Vezi si alte articole

Stire de ultima ora
Cuvinte despre prietenie
Cine bea o cafea de dimineata, departe ajunge.
The week-end is not passing by without any good and nice experience

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri