Muntii Postavarul

Muntii Postavarul sunt de gasit la 15 km departare de Brasov si au protejata o suprafata de 1000 hectare. Fac parte din grupa muntoasa a Carpatilor de Curbura, iar Varful Postavaru (1799 metri) este cel mai inalt varf al masivului. Numele ``Postavaru`` provine de la proprietarul de oi, Stoica Postavaru, din Scheii Brasovului, si este data de la inceputul secolului XVIII.

Limita vestica a muntilor este data de Depresiunea Brasovului, Depresiunea Barsei si golful Zarnestilor. Partea de nord este cuprinsa in brate de Brasov si tot ce forfoteste in acest oras. Spre est sta reliefata valea Timisului cu tolba sa plina de statiuni climaterice care desparte Muntii Postavaru de Piatra Mare. Spre sud, Muntii Postavaru sunt separati de Bucegi prin paraul Mare. Prezenta distructiva a omului in munti si-a facut putin simtita prezenta, putandu-se foarte bine conserva peisajele neinfluentate de mana omeneasca, peisaje condimentate cu animale rare si diferite specii de plante. La altitudinea de 900 metri, in partea de nord-vest a muntilor, se afla Rezervatia Stejerisul Mare (sau Coltii Corbului Mare). Pe cele 20 de hectare sunt conservate paduri de fag si vegetatie calcofila prinsa de stancile calcaroase. Animalele ocrotite de lege intalnite aici sunt ursul brun, cerbul carpatin si pasarile rapitoare precum corbul si sorecarul comun. Spre deosebire de alte areale, in Postavaru stau la dispozitia turistilor doua telecabine care pleaca din Poiana Brasov plus cele 30 de trasee montane omologate cu nivele diferite de dificultate. De mentionat intru parcurgerea lor, sunt traseele Predeal – Cioplea – Susai si Timisul de sus – Pestera Tamina – Varful Piatra Mare. Nu va dedati de la a escalada acest masiv, mai ales datorita accesibilitatii traseelor care parca sporesc panoramele ce pot fi vazute din toate punctele cardinale ale Muntilor Postavaru.

ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Cetatea Rasnov
English Bar
Ceainaria Ceai et caetera
Hotel Classic Inn
Hostel Liberty Villa

Comentarii

#

gustavo

2017-12-07
Rating: rated unrated unrated unrated unrated
feliz dia mi gente bella, les traigo una nueva aplicacion para crear tour https://virtualitour.es/guias/crear-recorrido-virtual/ la aplicacion es interesante, me gusto mucho

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : O grupa din cadrul lantului muntos al Carpatilor Orientali

Localizare pe harta
 
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri