Jake si femeile lui

2014-09-18
0
0
0

„Jake si femeile lui” se joaca din nou la Teatrul Dramatic din Brasov, acum ca toamna a revenit si, o data cu ea, s-a redeschis si stagiunea larg cuprinzatoare a pieselor de teatru. Va recomandam din plin aceasta piesa cu un Jake, un scriitor consacrat, care se afunda in lumea lui imaginara si duce o lupta asidua cu femeile din viata lui. Iar femeile acestea nu-s putine la numar, incepand cu fosta sotie decedata, actuala sotie, amanta, fiica, sora sau psiholoaga. Jake al nostru, traind intr-o lume fictiva, pierde contactul cu realitatea si viata sa incepe sa se clatine tocmai din pricina scenariului pe care si l-a faurit si pe care il traieste cu maxima implicare.

Piesa in sine este plina de trairi intense si de stari multiple, Jake fiind insusi personajul cu identitati multiple. Luand parte la aceasta piesa veti fi cuceriti de patima cu care Mihai Bica (in rolul lui Jake) traieste rolul pe care il are de intrerpetat, cu tot cu zbuciumul sau launtric, cu tot cu femeile care si-au lasat amprenta-n viata lui, cu tot cu conditia lui de scriitor newyorkez descurajat. Trairile personajului principal sunt unele dintre cele mai puternice si nu putine-s momentele in care isi strange descurajat fruntea in palme.

Jake, omul a carui disperare se rostogoleste ca un oblon rulant, fascineaza prin amalgamul de catesprezece existente prin care trece. El ramane acolo, in apartamentul sau, mereu ganditor. Aproape ca, din scaunele salii de teatru, veti putea auzi cum i se rotesc angrenajele framantate ale creierului. Dar cu mai multe detalii despre piesa „Jake si femeile lui” am fi onorati daca ni le-ati impartasi chiar voi la intoarcerea din sala Teatrului Dramatic.

Galeria foto

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Articole relevante

O alta dimensiune
Poarta Schei din Brasov nu-i o poarta cu care mai tot omul este obisnuit. Nu-i o poarta cu clanta, maner, balamale care toate laolalta sa faca sa se deschida o usa ce a facilitat candva comunicarea dintre localnicii vestigiosului oras. Poarta aceasta despre care se face pomenire aici are trei cai de acces, dintre care, dupa cum e de asteptat una-I principala si inalta cat o zi de post (vorba vine), iar celelalte doua situate de-a dreapta si de-a stanga celei principale sunt, evident, secundare. O data cu restaurarea cladirilor din Brasov,  Poarta Schei a beneficiat si dumneaei de restaurare si restaurate au fost si literele din limba latina care stau semete pe partea de sus a portii. Cu tot cu forma ei de arc de triumf, poarta aceasta s-a pastrat in conditii destul de bune si a rezistat vicisitudinilor vremii de-a lungul a mai bine de 180 de ani. Actualmente, imperioasa constructie este un soi de hotar intre lumea linistita, inteleapta si asezata a Brasovului vechi si lumea activa, plina de forfota si-n continua miscare a actualului oras. Probabil ca una din semnificatiile pe care Poarta Schei si le poate atribui este insusi acest delimitator dintre doua existente – o existenta a trecutului care pastreaza cu strasnicie si marinimie vechea istorie a cetatii Brasovului si o existenta a viitorului care militeaza spre un oras modern, curat si mereu in fruntea oraselor Romaniei. Actualmente, va mai ramane doar sa faceti tranzitia dintre cele doua existente separate de aceasta poarta si sa va minunati din plin de ce veti resimtit atat la coborarea cat si la urcarea pe sub Poarta Schei...
2014-08-11
1768
0
0
Week-endul nu trece fara o experienta frumoasa
Akhir minggu berlalu dengan baik, dengan kegiatan yang santai, menyenangkan, dan intelektual. Akhir pekan ini di timeline facebook ada status yang ditampilkan, check-in, dan sering gambar, menunjukkan teman-teman kita berpartisipasi di Museum Night, sebuah acara yang berlangsung setahun sekali. Acara ini adalah acara besar, tidak hanya lokal, sebagai bagian dari proyek European Night of Museums, sebuah proyek yang diprakarsai oleh Kementerian Kebudayaan dan Komunikasi di Perancis, tahun ini telah menjadi edisi kesepuluh. Pada saat yang sama, acara ini disponsori oleh UNESCO, Dewan Eropa dan Dewan Museum Internasional. Selain itu, sekitar 3000 museum di Eropa merayakan malam sihir ini. Akhir pekan ini di Brasov, orang-orang yang penasaran dan pecinta seni telah menikmati jalanan kota yang tenang, melakukan tur ke museum yang ada. Hal yang paling menggembirakan adalah ketika Anda melihat bahwa pengunjung yang bergairah bukan hanya penduduk setempat, tetapi juga wisatawan, sekelompok anak muda yang melakukan perjalanan sehari mengunjungi museum di Brasov akhir pekan ini.   Dan di daerah ini, kami memiliki apa yang ditawarkan kepada wisatawan! pendamping istanbul...
2014-05-19
1952
0
0

Vezi si alte articole

Sa iti tot faci de cap, cu cap, pana la capat
5 lucruri culturale pe care trebuie să le faci în Brașov
Schimba titlul
Tu in ce nuante iti conturezi zilele si noptile?

Likes & Shares

Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri