"Festivalul de Carte si Muzica " editia a IV-a

Descriere

Festivalul de Carte si Muzică a devenit în Brașov un reper cultural important pentru luna iulie a fiecărui an. Organizat de Asociaţia Culturală “Libris” Brașov în parteneriat cu Primăria Brașov, Consiliul Local Brașov și R.A.T. Brașov, festivalul are o ofertă generoasă: peste 35 de standuri cu cărți din diverse domenii ale editurilor și furnizorilor de carte (All, Andreas, Antet, Grupul Editorial Art, Corint, Curtea Veche, Herald, Humanitas, Librăria online Libris.ro, Litera, Magic Print, Multicart, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Polirom şi Cartea Românească, Prut, Rao, Școala Ardeleană, Trei, Trinity, Univers Enciclopedic Gold), producători și distribuitori de muzică (Byton Music, Libris Braşov, Getmusic.ro, Niche Records), reduceri și promoții, lansări, recitaluri, expoziții (Centrul de Ecologie Montana prezintă o expoziție de artă fotografică cu tema peisaje agro-pastorale, va fi și o expoziție de sculptură și artă grafică de Natu Florin) și, desigur, deja cunoscutele spectacole care fac deliciul publicului.

La ediția din acest an, vor fi prezenți pe scena festivalului: Rona Hartner & Tha Zuralia Orchestra, Trupa Coco, Marius G. Dragomir, Adrian Ivanițchi, Dinu Olărașu, Marius Bațu, Oana Lianu, Maria Lobonț, Ana Toncean Crișa, Mihaiu Emil și Taraful “Ardealul”, Rodica Stan, Ioana Bozga, Lucia Potra, Cvintetul Anatoly, Ansamblul Măgura Codlea și Ansamblul Artistic “Mureșul” cu soliștii: Dorina Oprea, Mariana Sântean Faghiura, Narcisa și Teodor Țogorean, Dorina Grad etc.


De asemenea, publicul se va întâlni cu scriitorii brașoveni (și nu numai): Doru Munteanu, Adrian Lesenciuc, Laurențiu-Ciprian Tudor, Constantin Mărcușan etc. precum și cu alți autori invitați: Ionel Simota, Cornel Samoilă, Nicolae Băciuț, Angela Bîrsan, Teofil Mihăilescu, Natu Florin, Alexandra Gheorghe, Maria Stati, Gabriela Hornoiu, Mihaela Beleaua, Carmen Ivanov etc. Ca un element inedit anul acesta, festivalul va găzdui pe scenă recitaluri de poezie, dar și demonstrații de arte marțiale și Chi Kung.

Vizibilitatea târgului este susţinută de parteneri mass-media care au promovat imaginea festivalului în mediile specifice (presa scrisă, radio, televiziune, internet etc.); dintre aceștia amintim: Antena 1, Bună Ziua Brașov, Mix Tv, Mix 2 TV, Braşovul Tău, Monitorul Expres, Nova TV, Transilvania Expres, Mesagerul de Covasna, Magic FM, Kiss Fm, Prom Art Creative ș.a.m.d..

“Toate aceste manifestări întregesc în spirit festiv cea mai importantă manifestare culturală din sezonul estival de la Brașov. Programul festivalului îl deschidem joi cu lansările de carte ale Editurii Libris Editorial, moment la care vor fi prezenți autori consacrați, dar și autori mai nou apăruți pe piața editorială de carte și vom continua într-o manieră cursivă toate momentele cultural-artistice incluse în agenda de evenimente. Vă așteptăm la evenimentul care  revigorează spațiul cultural brașovean, ca împreună să dăm viață și glas cărților, să îi animăm pe cititori și melomani deopotrivă, în cadrul celei de-a IV-a ediție a Festivalului de Carte și Muzică din Piața Sfatului Brașov”, ne-a declarat Dana Anghelescu, director departament Evenimente.


Fetivalul de Carte şi Muzică este înscris în campania “Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș candidat”. 

 

 

 

Articole despre “"Festivalul de Carte si Muzica " editia a IV-a ”

Top 10 evenimente ale anului în Brașov

Top 10 evenimente ale anului în Brașov Acesta e top zece evenimente ale anului în Brașov, dovadă că orașul de la poalele Tâmpei este un oraș activ, plin de viață, cu oameni implicați în lumea culturală. Zilele Brașovului, cel mai reprezentativ eveniment al anului, așteptat atât de brașoveni cât și de turiști. În fiecare primăvară în ...

21/07/2015
990
Program eveniment "Festivalul de Carte si Muzica " editia a IV-a
     
16 iulie 2015, joi
ora 10:00

ora 12.00 - Deschiderea oficială a celei de-a patra ediţii a Festivalului de Carte şi Muzică

ora 12.30 - Lansări de carte

ora 20.00 - Spectacol lansare album Rona Hartner &The Zuralia Orchestra – „The Balkanik Gospel”

ora 21.00 - Spectacol lansare album Trupa Coco - „Învingător”

Piaţa Sfatului

Locatie:
Piata Sfatului Brasov
17 iulie 2015, vineri
ora 10:00

orele 12.00 – 20.00 -Lansări de carte

Piaţa Sfatului

Locatie:
Piata Sfatului Brasov
18 iulie 2015, sambata
ora 10:00

orele 12.00 – 20.00 - Lansări de carte

ora 19.00 – Moment artistic „Zmeul şi Domniţa cea

de nea” (The Dragon and The White Princess),

Ethno Symphonika - Marius G. Dragomir şi

balerinii Emilia şi Dorin Mirea

ora 20.00 - Recital de poezie şi muzică folk

Recital - Lansare album Trupa CaleNdar

Recital - Lansare album Grupul Folk „Om Bun”

Recital - Grupul Folk „Floare De Colţ”

Recital - Adrian Ivaniţchi

Recital - Dinu Olăraşu

Recital - Marius Baţu

Piaţa Sfatului

Locatie:
Piata Sfatului Brasov
19 iulie 2015, duminica
ora 12:00

orele 12.00 – 15.00 - Lansări de carte

ora 15.00 - Spectacol Extraordinar de Dansuri şi Muzică Tradiţională, Lansări de albume:

Maria Lobonţ - „La moară de după deal”, Libris Braşov

Ciprian Istrate - „Romanţe celebre”, Libris Braşov

Ana Toncean Crişan - „Doamne Ţie-ţi Mulţumesc”, Libris Braşov

Mihai Emilu – „Cântece şi Jocuri din Ţinutul Transilvaniei”, Libris Braşov

În recital:
Ansamblul Artistic „Mureşul” din Târgu Mureş

Lucia Potra, Aurelian Suciu, Maria Butilă, Daniel Rosalim,

Grupul Instrumental Regal Transilvan

Piaţa Sfatului

 

Locatie:
Piata Sfatului Brasov

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive
Newsletter

Vrei sa primesti ultimele noutati si evenimente din Brasov? Nu iti ramane decat sa completezi formularul de mai jos, iar de restul de ocupam noi

Nume, Prenume
Adresa de email
Sunt din Brasov
Sunt de acord cu termeni si conditiile acestui site
Iti spunem ca sa stii

Vine, vine!! Primavara!

Desi azi ne-a cam ametit cu vantul puternic, pe alocuri caldut, primavara este in Brasov de cateva zile. Nu ne suparam pe ea pentru ca ne zboara palaria si esarfa cand iesim din casa, mai ales ca ne imbuneaza cu tamaioarele parfumate, care ne zambesc de pe marginile aleilor. Capricioasa ca intotdeauna, e uneori mai rece si ne conduce elegant intr-un barulet din centrul orasului. Hmm..cred ca de-...

20/03/2014
1200
Zacusca Labs © 2006 - 2021 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri