Biserica Sfantul Nicolae Brasov

Biserica Sfantul Nicolae din Brasov este locul unde simtiti ca linistea launtrica va este sporita si ca in acel moment nimic altceva nu mai conteaza decat starea de bine pe care v-o da rugaciunea si conexiunea creata cu divinitatea.

Aceasta Biserica dateaza inca din anul 1495, cand Vlad Calugaru, domnitorul Tarii Romanesti a pus bazele consolidarii lacasului de cult. Locul acesta cultural si spiritual este de o reala insemnatate pentru zona Tara Barsei, mai ales din prisma faptului ca primele carti cu tematica bisericeasca in limba romana s-au tiparit de diaconul Coresi in incinta Bisericii Sfantul Nicolae din Brasov. Cu siguranta sunt printre voi dintr-aceia care doresc sa stie sub ce forma arhitecturala se prezinta biserica. Intocmai din acest motiv, acordam cateva randuri spre a va informa ca aspectul general al bisericii este dat de sumedenia de turnuri si ale lor coifuri ascutite. Biserica are in componenta altarul, cu absida pe plan trilobat, cu o nava dreptunghiulara destul de lunga dar si destul de ingusta, de care se leaga doua paraclise. De pe stalpii de colt de deasupra altarului se ridica pandantive care sustin un tambur prin care sunt proiectate ferestre cu inchidere in semicerc, altarul fiind incheiat printr-o cupola semisferica. In partea din fata a absidei centrale se afla amplasat iconostasul strasnic decorat inca din anii 1930 ai secolului trecut. Pe peretele din partea de nord a bisericii sta pictata imaginea impresionanta reprezentand intrarea in orasul Brasov a domnitorului roman Mihai Viteazu. Totodata, biserica mai surpinde si imaginea celor patru ctitori ai bisericii, precum si incoronarea regelui Ferdinand I al Romaniei. In gradina Bisericii Sfantul Nicolae din Brasov se afla amplasata cladirea primei scoli de limba romana, scoala ce a functionat inca din secolulu al XIV-lea, a carei constructie va primeste spre a putea vedea cum arata primul tipar romanesc. Sub egida Bisericii au fost tiparite primele carti de circulatie in limba romana cu ajutorul diaconului Coresi, a fost scrisa prima gramatica romaneasca, s-au tradus primele carti populare si s-a infiintat prima scoala romaneasca. Au fost ingropate personalitati de vaza ale istoriei nationale si locale, sub pamantul din curtea Bisericii ,precum Nicolae Titulescu, doctorul Aurel Popovici, preotul Vasile Saftu, Doctorul Ioan Mesota, etc. Important centru cultural si spiritual, prin contributia avuta la pastrarea si valorificarea culturii si credintei romanesti, este astazi reprezentat de Biserica Sfantul Nicolae din Brasov.

Program
Ziua Ora deschidere Ora inchidere
luni 07:00 18:00
marti 07:00 18:00
miercuri 07:00 18:00
joi 07:00 18:00
vineri 07:00 18:00
sambata 07:00 18:00
duminica 07:00 18:00
ce este aceasta optiune ?
Foto si Tur virtual

Locatii din apropiere

Muzeul Primei Scoli Romanesti
Hotel Coroana Brasovului
Hostel Liberty Villa
Ceainaria Ceai et caetera
Hotel Classic Inn

Adauga comentariu

CAPTCHA Image [ Alta imagine ]
codul nu este case sensitive

Share

Rate
rating rating rating rating rating
n/a
nota :  n/a
Date contact
Adresa : Piata Unirii, Nr 2 - 3, Brasov, Romania
telefon : click pentru vizualizare
Localizare pe harta
 
Iti spunem ca sa stii

Defilarea Junilor brasoveni

Un obicei frumos pastrat si oferit cu mandrie publicului spectator local, dar si turistilor, in prima duminica dupa sarbatorile pascale, este parada Junilor.

30/04/2014
3809
Zacusca Labs © 2006 - 2024 by Eyescape Media. Toate drepturile rezervate .
Termeni si conditii    Politica de confidentialitate    Parteneri